Сервіси ДФС: Запроваджено новий сервіс для платників податку на додану вартість

ДПІ у м.Лисичанську повідомляє: ДФС України доопрацьовано «Електронний кабінет платника» в частині надання доступу платникам податків на додану вартість до даних Єдиного реєстру податкових накладних (ЄРПН) в режимі реального часу щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування (ПН/РК).

Платникам податку на додану вартість після ідентифікації з використанням ЕЦП будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів в особистому кабінеті надано можливість перегляду відомостей щодо ПН/РК, зареєстрованих, реєстрацію яких зупинено відповідно до вимог пункту 201.16 статті 201 Податкового кодексу України, а також щодо яких комісією ДФС прийнято рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Пошук інформації в ЄРПН здійснюється за основними реквізитами ПН/РК, а також за індивідуальним податковим номером продавця та покупця товарів/послуг. Також платники мають можливість завантажити ПН/РК в електронному вигляді (у форматі xml з ЕЦП).

Крім того, повідомляємо, що в Електронному кабінеті для платників ПДВ функціонують наступні сервіси: — перегляд даних Реєстру платників ПДВ в режимі он-лайн; — формування та надсилання Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість, сервісних запитів та отримання витягів на них; —  подання Податкової декларації з податку на додану вартість; — доступ до проведених операцій та руху коштів на електронному рахунку в Системі електронного адміністрування ПДВ; — реєстрація ПН/РК в ЄРПН.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську