До уваги власників та керівників АЗС: до фіскального касового чеку внесено додатковий реквізит

Наказом № 288 Міністерства фінансів України від 19.02.2018р. (набрав чинності 6 квітня 2018р.) до фіскального касового чеку на товари внесено додатковий реквізит «Код товарної підкатегорії згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД)».

На теперішній час цей додатковий реквізит зобов’язані додати до фіскального чека на товари суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж пального із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій через мережу АЗС.

Додатковий реквізит необхідно використовувати лише при продажу пального, тобто, якщо на АЗС окрім пального реалізуються й інші, супутні товари, то при продажу таких товарів додатковий реквізит не застосовується.

Звертаємо особливу увагу, що від виконання вами приписів чинного законодавства щодо зазначення коду товарної підкатегорії УКТЗЕД в фіскальних чеках напряму залежить зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування.

Нагадуємо: за консультаціями з питань впровадження кодів УКТЗЕД в фіскальних чеках можна звернутись за телефоном 7-11-81, або безпосередньо в Центр обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську (м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри, 347) з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00 години, у п’ятницю з 9.00 до 16.45 год.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську