Чи слід подавати уточнюючу форму №1ДФ, якщо донараховано доплату за попередній квартал?

ДПІ у м. Лисичанську повідомляє: об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб є, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід. Нараховані у звітному місяці доходи підлягають оподаткуванню в сукупності і за ставками, визначеними в ст.167 (18%) Податкового кодексу України (далі — ПКУ), крім доходів, для яких нормами цього Кодексу передбачено інші ставки (зокрема, крім спадщини).

Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування (п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 та п.п. 49.18.2 ст. 49 ПКУ). Тобто, у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в податковому розрахунку за ф.№ 1ДФ такі нараховані доходи на користь платників податків.

Тому якщо працівникові в звітному місяці донараховано доплату до заробітної плати за попередній квартал, то суми донарахувань відображаються в формі № 1ДФ у тому кварталі, в якому здійснюється їх нарахування. І уточнюючу форму № 1ДФ подавати не потрібно.

Державна податкова інспекція у місті Лисичанську