Державна податкова інспекція в м.Лисичанську повідомляє

ПОДБАЄМО про КРАЇНУ РАЗОМ!

До 1 ТРАВНЯ ЗАДЕКЛАРУЙТЕ ДОХОДИ за 2010 рік!

Кампанія по декларуванню доходів громадян за 2010 рік триває.

Податкова декларація надається до Державної податкової інспекції за місцем проживання до 1 травня. Декларації приймаються за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, 3 поверх, кім.36 з 9:00 до 20:00 з понеділка по п ятницю; у суботу та неділю з 9:00 до 15:00. Дякуємо за вчасно подану декларацію!

ЕКОНОМТЕ СВІЙ ЧАС — ОБИРАЙТЕ ЕЛЕКТРОННУ ЗВІТНІСТЬ!

За консультаціями ПО ПИТАННЮ НАДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ЗВІТНОСТІ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ, заключення договорів та отримання программного забезпечення платники податків можуть звертатись до податкової інспекції м. Лисичанська, за адресою: вул. Свердлова,347; каб.2,40 або за телефоном: 4-27-47.

Про відомі Вам факти роботи неоформлених працівників на підприємствах та у приватних підприємців, а також про факти ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ «В КОНВЕРТАХ» можна повідомити по телефонам довіри:

ДПА в Луганській области: (0642) 58-97-94; ДПІ в м. Лисичанську — 7-02-66 або 7-10-36.

ГРАНИЧНИЙ ТЕРМІН ПОДАННЯ РІЧНОЇ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ

Термін подання громадянами до органів державної податкової служби декларацій про майновий стан і доходи подовжено до 1 травня 2011 року , відповідно до пп. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VI.

Звертаємо увагу, що декларація подається до 1 травня 2011 року, як ЗА УМОВИ ОБОВ’ЯЗКОВОГО подання громадянами декларацій про доходи, отримані в 2010 році, так і з метою ОТРИМАННЯ ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ.

ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

Консультацій по питанням оподаткування можна отримати, зателефонувавши зі стаціонарного телефону БЕЗКОШТОВНО за багатоканальним телефоном 0-800-501-007 з 08:00 до 20:00 (крім суботи та неділі) до Інформаційно — довідкового департаменту Державної податкової служби.

Прийом запитань по e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. — ЦІЛОДОБОВО, без вихідних.

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

Консультацій по питанням оподаткування можна отримати, зателефонувавши зі стаціонарного телефону БЕЗКОШТОВНО за багатоканальним телефоном 0-800-501-007 з 08:00 до 20:00 (крім суботи та неділі) до Інформаційно — довідкового департаменту Державної податкової служби.

Прийом запитань по e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. — ЦІЛОДОБОВО, без вихідних.

ДОХІД ВІД ПРОДАЖУ ВЛАСНОЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ НЕ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ

ЗАПИТАННЯ: Чи підлягає оподаткуванню дохід, отриманий від продажу власної сільськогосподарської продукції, з 01.01.11 року?

ВІДПОВІДЬ: Відповідно до пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається дохід від відчуження безпосередньо власником сільськогосподарської продукції (включаючи продукцію первинної переробки) вирощеної (виробленої) ним на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, встановленних Земельним кодексом України для ведення особистого селянського господарства, якщо їх розмір не було збільшено в результаті отриманої в натурі (на місцевості) земельної частки (паю), будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок), ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва. Отримувач таких доходів подає податковому агенту довідку про своє право на отримання доходу в джерела його виплат без сплати податку.

Нова форма та порядок видачі про право фізичної особи на отримання доходу від податкового агента без утримання податку затвердженні наказом Державної податкової адміністрації України № 975 від 21.12.10.

ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ ЗА 2010 РІК ІНШОЮ ОСОБОЮ

ЗАПИТАННЯ: Чи може заповнити декларацію про майновий стан і доходи за результатами 2010 року інша особа, у зв’язку з неможливістю фізичної особи з’явитися до податкової інспекції?

ВІДПОВІДЬ: Відповідно до п. 179.5 ст. 179 Податкового кодексу України від 02.12.10 № 2755 податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II цього Кодексу.

НАДАННЯ ПОСЛУГ ПОДАТКОВОЮ ІНСПЕКЦІЄЮ ПО ЗАПОВНЕННЮ РІЧНОЇ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ

ЗАПИТАННЯ: Які безкоштовні послуги надає податкова інспекція громадянину, який подає річну податкову декларацію за результатами 2010 року?

ВІДПОВІДЬ: Платник податку до 1 березня року, що настає за звітним періодом, має право звернутися з запитом до відповідного органу державної податкової служби з проханням надати роз’яснення щодо заповнення річної податкової декларації, а орган державної служби зобов’язаний надати безоплатні послуги за таким зверненням.

ДПІ в м. Лисичанську

ЗАДЕКЛАРОВАНІ ДОХОДИ ТА СПЛАЧЕНІ ПОДАТКИ — «ЦЕГЛИНИ» У РОЗБУДОВІ ДЕРЖАВИ

Загальновідомо, що податки є основним джерелом наповнення бюджету. Тож, залучити якомога більшу кількість громадян до процедури декларування на сьогодня — є одне з першочергових завдань податківців міста Лисичанська.

ДПІ в м. Лисичанську активно продовжує працювати в напрямку кампанії декларування доходів громадян. Під час цієї кампанії робота проводиться з усіма віковими категоріями населення. Зокрема, велика увага приділяється роботі з молоддю, адже знання податкового законодавства, є запорукою формування сумлінного платника податків та гідного громадянина своєї країни в майбутньому.

Декларування доходів громадян, також передбачає реалізацію права платників податку на податковий кредит.

Крім того, кампанія декларування передбачає й активне залучення до сплати податків більш заможної категорії громадян та направлення цих податків на соціальні програми для підтримки незахищених верств населення, адже податок з доходів фізичних осіб повністю надходить до місцевого бюджету.

Одним з пріоритетних напрямків кампанії декларування 2011 року лишається досягнення злагоди і взаємопорозуміння з платниками податків, формування високої податкової культури населення, перш за все, за допомогою різних форм роз’яснення платникам податків їх загальнодержавних обов’язків.

До ДПІ м. Лисичанська за січень — березень поточного року вже надано 461 декларацію по доходам громадян за минулий рік та проведено 172 розрахунки, з яких у 126 до сплати на суму 76,7 тис. грн., та у 46 розрахунках повернення податку з доходів фізичних осіб громадянам на суму 27,9 тис. грн.

Відтак, запрошуємо всіх громадян до 1 травня 2011 року, які мають звернутися до податкового органу за місцем проживання, виконати свій конституційний обов’язок — задекларувати свої доходи, отримані у 2010 році, та своєчасно сплатити податок. Адже задекларовані доходи та сплачені податки — це «цеглини» у розбудові держави.

Р. М. Жадан — начальник управління ДПІ в м. Лисичанську

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

До ДПА України надходить інформація про те, що деяким платникам податків України надсилаються листи від імені голови Міжнародного рейтингу популярності та якості товарів і послуг Писаренка Валерія Романовича щодо відзначення кращих підприємств України.

Так, у цих листах вказано, що за обумовлену плату підприємство зможе взяти участь у рейтингу кращих платників податків та отримати «Національний сертифікат» із зазначенням місця у виді економічної діяльності, нагороду «Кращий платник податку року 2010», а керівника підприємства буде представлено до нагородження статус-нагородою «Почесний диплом».

Організація таких заходів проводиться нібито з відома та з використанням статистичних даних ДПС України і регіональних податкових органів.

На конверті з емблемою ДПС України, написом «Державна податкова інспекція України» вказано адресу Міжнародного рейтингу популярності та якості товарів і послуг (02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 26-з, оф. 1) та номери контактних телефонів (044 578-52-34, 063 744-75-73).

Звертаю Вашу увагу на те, що зазначена організація не укладала із ДПС України ніяких угод щодо співробітництва.

На сьогодні ДПС України здійснюється співробітництво з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва (меморандум від 23.07.09), Українським союзом промисловців і підприємців та Об’єднанням організацій роботодавців України (меморандум від 19.02.08, договір від 25.06.09), Федерацією роботодавців України (меморандум від 23.02.09), Національною спілкою журналістів України (меморандум від 04.06.08), Українською аграрною конфедерацією (меморандум від 15.04.08), Асоціацією платників податків України (меморандум від 17.02.11).

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

Податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію з податку на доходи фізичних осіб за відповідний звітний період (лист ДПА України № 8235/7/17-0217 від 25.03.2011р.).

За минулі звітні періоди шрафні санкції не застосовуються (лист ДПА України № 8236/7/17-0217 від 25.03.2011р.)

ДПІ в м. Лисичанську

25.03.11 № 8235 /7/17-0217

Державні податкові адміністрації в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі

Про подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб

Державна податкова служба України, керуючись ст.ст.2 та 8 Закону України від 4 грудня 1990 року № 509 «Про державну податкову службу в Україні» та враховуючи тези виступу Президента України В.Ф.Януковича 21 березня 2011 року на засіданні Керуючої ради Комітету з економічних реформ, лист Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики від 18.03.11 № 04-39/38, з метою забезпечення сприятливих умов для платників податків при поданні податковими агентами Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб (далі — Декларація), повідомляє таке.

Відповідно до п.п. «д» п.176.2 ст.176 Податкового кодексу України ( далі — Кодекс) особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації податкову декларацію за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю, про загальні суми доходів, нараховані (виплачені, надані) на користь платників податку, і загальні суми податку на доходи фізичних осіб, утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.

Згідно з п.18.1 ст.18 Кодексу податковим агентом є особа, на яку Кодексом покладається обов’язок з обчислення, утримання з доходів, що нараховуються (виплачуються, надаються) платнику, та перерахування податків до відповідного бюджету від імені та за рахунок коштів платника податків.

З метою уникнення можливої соціальної напруги, додаткового навантаження на платників податків, а також витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності у подальшому, податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу таку декларацію за відповідний звітний період.

ДПС України зобов’язує довести цей лист до відома підпорядкованих структурних підрозділів для використання у роботі, а також провести відповідну масово-роз’яснювальну роботу з платниками податку на доходи фізичних осіб.

Голова Комісії з проведення реорганізації ДПА України, Голова ДПС України В.Ю.Захарченко

Філіповських 247-81-73

25.03.11 № 8236 /7/17-0217

Державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі

Про надання інформації

Державна податкова служба України у зв’язку з надходженням запитів від органів державної податкової служби щодо подання податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб відповідно до п.п. «д» п.176.2 ст.176 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) повідомляє таке.

ДПС України з метою реалізації цієї норми Кодексу розроблено Податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб (далі — Декларація), форму якої затверджено наказом ДПА України від 31.01.11 № 58, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 09.02.11 за № 165/11903 (набрав чинності з 18.02.11).

Відповідно до п. 5 підрозділу 10 Перехідних положень Кодексу штрафні санкції, які можуть бути застосовані до платників податків у зв’язку із порушенням термінів подання зазначеної декларації та сплати податкових зобов’язань, починають застосовуватися до таких платників податків за наслідками податкового періоду, наступного за податковим періодом, протягом якого такі акти введені в дію. Отже, за минулі звітні періоди штрафні санкції не застосовуються.

ДПС України зобов’язує довести цей лист до відома підпорядкованих структурних підрозділів для використання у роботі, а також провести відповідну масово-роз’яснювальну роботу з платниками податку.

Голова Комісії з проведення реорганізації ДПА України, Голова ДПС України В.Ю.Захарченко

Філіповських 247-81-73