До уваги громадян: Отримати довідку про доходи без відвідування податкової – це реально

 Державною податковою службою України з метою забезпечення зручності платників податків запроваджено електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС».

Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків може бути сформований починаючи з I кварталу 1998 року за будь-які 5 років (запит формується поквартально, у зв’язку з чим загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого  органом, що контролює.

Інструкція щодо дій користувача для отримання такого електронного документа знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: http://tax.gov.ua у приватній частині Електронного кабінету в розділі: Допомога - ЕК для громадян - Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Перевірити правдивість електронного документа можна через вебпортал Центрального засвідчувального органу в розділі: Довірчі послуги-Перевірити підпис за посиланням http://czo.gov.ua/verify.

Одержувач документа отримує можливість ідентифікувати підписувача документа та перевірити цілісність електронного документа.

Лисичанська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Луганській області