До уваги платників плати за землю: внесені суттєві зміни в системі державного регулювання земельних відносин

 Лисичанська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Луганській області доводить до відома, що Постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 року № 821 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» введений в дію Класифікатор видів цільового призначення земельних ділянок, у зв’язку з чим припинена чинність Класифікації видів цільового призначення земель, затвердженої наказом Державного комітету із земельних ресурсів від 23 липня 2010 року № 548.

Вказаною постановою внесені зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051. Тепер цільове призначення земельних ділянок визначається згідно з додатками № 58, 59,60 до цього Порядку.

Постанова набула чинності з дня її опублікування — 11 серпня 2021 року.

Звертаємо увагу, що з метою реалізації рішень рад щодо встановлених ставок та пільг з плати за землю, а також уніфікованої системи декларування податкових зобов’язань слід користуватися інформацією з Додатка № 59, в якому наведено порівняльну таблицю з відповідністю кодів виду цільового призначення земельних ділянок до УКЦВЗ (Наказ № 548).

Додатково інформуємо, що з метою правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати земельного податку, ДПС вживає заходи щодо приведення форми податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) у відповідність до положень Порядку.

Надаємо інформацію щодо відповідності кодів КОАТУУ по території обслуговування 1209 ГУ ДПС у Луганській області (м.Лисичанськ).

код ДПІ обліку

Назва ДПІ обліку

Район

ОТГ

КОАТУУ адмін. центру ТГ

1209

ГУ ДПС У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (М.ЛИСИЧАНСЬК)

Сєвєродонецький

Лисичанська

4411800000

 

Додаток: Додаток 59 до Порядку (Постанова КМ України, від 17.10.2012, № 1051 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру»

Лисичанська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Луганській області