При порушенні трудового законодавства – за допомогою до ДПІ

«З початку 2013 року від небайдужих громадян надійшло 7 звернень про порушення трудових прав. У ході перевірки інформації по зверненнях було виявлено 11 неоформлених найманих працівників, а також встановлено факти виплати заробітної плати „в конвертах“ без обов’язкових платежів та відрахувань. В результаті, до сплати, було донараховано 21,4 тисяч гривень, які у повному обсязі надійшли до бюджету. Всього, по лисичанському регіону, до сплати в бюджет донараховано 442,2 тисяча гривень податку на доходи фізичних осіб» — про це повідомив начальник Управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко під час проведення брифінгу за темою «Право громадян на звернення до органів ДПС». Він акцентував увагу на тому, що легалізація заробітної плати — винятково важлива соціальна проблема. Про факти порушення роботодавцем трудового законодавства в частині оплати праці, використання праці нелегалів, виплати заробітної плати «в конвертах» або нижче мінімально встановленого законодавством рівня, громадяни міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля можуть повідомити за «телефонами довіри»: 7-02-66 та 7-10-36 або особисто звернутися зі своїми проблемами чи з питань застосування трудового законодавства до посадових осіб ДПІ у м. Лисичанську у робочі дні з 9:00 до 18:00 години (у п’ятницю до 16:45) за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347.

П.І.Б.

Посада

Телефон

Кімната

Філімонова

Ірина Анатоліївна

Заступник начальника ДПІ

4-27-41

44

Макаренко

Сергій Олександрович

Начальник Управління доходів і зборів з фізичних осіб

7-10-36

43

Мельник

Михайло Петрович

Начальник відділу адміністрування

доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків

Управління доходів і зборів з фізичних осіб

7-21-98

45

Фесенко

Роман Леонідович

Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Управління доходів і зборів з фізичних осіб

7-02-61

42

Нечипуренко

Світлана Валеріївна

Завідувач сектору адміністрування єдиного соціального внеску Управління доходів і зборів з фізичних осіб

7-11-81

35

«Пам’ятайте, оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку і офіційне отримання заробітної плати — це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена в повному обсязі легальна заробітна плата та гарантія одержання пенсії в старості» — зауважив Сергій Олександрович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області