Про "Декларування доходів громадян за 2013 рік" на засіданні "Круглого столу"

У ДПІ м. Лисичанська відбулося засідання «Круглого столу», у якому взяли участь заступники начальника ДПІ Богдан Михайлович Хома та Ірина Анатоліївна Філімонова, керівники відповідних структурних підрозділів ДПІ, представники підприємств, підприємці та журналісти місцевих ЗМІ. Темою засідання «Круглого столу» стали питання щодо декларування доходів громадян за 2013 рік та електронних сервісів для платників податків.

На початку зустрічі Богдан Михайлович зазначив, що пріоритети роботи Міндоходів залишаються незмінними, це якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімізація витрат часу представників бізнесу при відвідуванні органів Міндоходів. Найактивніше учасники «круглого столу» обговорювали питання декларування доходів і витрат громадян та особливості, які впливають на отримання права на податкову знижку, про перелік документів, необхідних для отримання податкової знижки, про терміни подання декларацій.

Ірина Філімонова звернула увагу присутніх на той факт, що у Центрі обслуговування платників, який розташовано на першому поверсі ДПІ, фахівці податкової надають роз’яснення порядку документального підтвердження прав на податкову знижку та подання і заповнення податкової декларації, забезпечують безоплатне надання бланків податкових декларацій за першим запитом громадянина, та інформують про послуги, які надаються платникам податків.

Учасники «круглого столу» обговорили зміни, які відбулися в податковому законодавстві, зокрема в спрощеній системі оподаткування, отримали вичерпну інформацію щодо електронних сервісів, створених Міндоходів України для платників податків. Наприкінці зустрічі учасники заходуподякували за прозоре та відкрите спілкування та висловили сподівання на зустрічі у форматі прямого діалогу й надалі.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області