ГНИ в г. Лисичанску информирует

Дополнительно принесла бюджету 10,5 млн. грн. борьба с «теневыми» схемами и «налоговыми ямами» на Луганщине

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: в январе-феврале текущего года в сфере налогообложения выявлено более 30 уголовных правонарушений.

По словам и.о. начальника оперативного управления Главного управления Миндоходов в Луганской области Виталия Перунина «По результатам оперативно-розыскных и профилактических мероприятий в бюджет дополнительно поступило 10,5 млн. грн. В суд направлены материалы по 13 уголовным правонарушениям».

Виталий Перунин также отметил, что в отношении 6 предприятий-«клиентов» конвертцентров внесена информация в Единый реестр досудебных расследований и открыты уголовные производства.

В результате отработки 65 пользователей конвертационных центров, установленных в прошлых годах, по 25 из них проведены проверки. Нарушителям доначислено 1,4 млн. грн. Кроме того, 40 субъектов хозяйствования по уточняющим расчетам самостоятельно уплатили более миллиона гривен.

Почти 50 млн. грн. экологического налога перечислили в бюджет плательщики Луганщины

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: почти 50 млн. грн. экологического налога перечислили в бюджет плательщики Луганщины. По словам первого заместителя начальника Главного управления Миндоходов в Луганской области Алины Королевой — это на 22 процента больше, чем в январе-феврале прошлого года.

«От поступлений эконалога, — подчеркнула Алина Королева, — зависит выполнение государственных программ по сохранению и развитию экофонда региона, защита окружающей среды и рациональное использование природных ресурсов. Мы постоянно расширяем круг плательщиков этого налога, прежде всего, за счет тщательного анализа информации, полученной от других органов власти».

Напомним, всего в области экологический налог, за счет поступлений которого финансируются мероприятия по защите окружающей среды, платят более 4 тыс. субъектов хозяйствования.

Из бюджета предприятиям Луганщины возвращено более 100 млн. грн. НДС

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: с начала года предприятиям Луганщины возвращено из бюджета более 100 млн. грн. НДС. Как рассказала первый заместитель начальника ведомства Алина Королева, более 70% от общей суммы НДС-возмещения бизнес региона получил «автоматом». Она также отметила, что автоматическое возмещение налога на добавленную стоимость по сравнению с аналогичным периодом прошлого года выросло на 58 млн. грн.

«Своевременность и полнота компенсаций налога на добавленную стоимость, — подчеркнула А. Королева, — для многих представителей бизнеса является важным фактором, позволяющим без лишних формальностей пополнять свои оборотные средства и стабильно развиваться. А для того чтобы большинство компаний получало налог „автоматом“, мы проводим целенаправленную работу с каждым субъектом хозяйствования, учитывая все его особенности».

А. Королева напомнила, что с текущего года предприятия с положительной налоговой историей получили возможность проходить ускоренную процедуру возмещения НДС. Для них срок камеральной проверки сокращен с 20 до 5 дней.

Єдиний реєстр виданих та отриманих податкових накладних

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: з 01.01.2014 р. набрав чинності наказ № 708, яким затверджено форму реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок його ведення.

Ведення платниками ПДВ реєстру за затвердженою формою здійснюється починаючи з 01.01.2014 р.

Центр сертифікації електронних ключів у лисичанському регіоні

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: електронна звітність — одна із найпоширеніших послуг серед платників податків, яка дає можливість підприємцям та суб’єктам господарювання оформляти декларації (у т. ч. митні), відправляти звітність до органів статистики через мережу Інтернет, використовуючи власний цифровий підпис тощо.

Отримати ключі електронного цифрового підпису громадяни міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля можуть в Акредитованому центрі сертифікації ключів у м. Северодонецьку. Консультації та вичерпну інформацію з цього питання можна отримати по телефонам: у м. Северодонецьку(06452) 4-02-69та у ДПІ м. Лисичанська(06451) 4-27-47.

Нагадуємо телефони відділу реєстрації користувачів регіонального Акредитованого центру сертифікації ключів, який працює у м. Северодонецьку:(06452) 4-02-69 та телефони у ДПІ м. Лисичанська, за якими можна отримати консультації та вичерпну інформацію з цього питання(06451) 4-27-47.

Шановні платники податків міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля! Отримайте електронний ключ безкоштовно та відчуйте переваги користування сучасним засобом телекомунікаційного зв’язку!

Звітність по ЄСВ — своєчасно

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області інформує: подання звітності з єдиного внеску та його сплата як і раніше здійснюється до органів доходів і зборів. Останнім днем подання звітних документів за лютий та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є 20 березня 2014 року.

Нагадуємо, що звітувати роботодавці, які використовують працю найманих осіб, повинні щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця, за основним місцем своєї реєстрації. Нараховані суми єдиного внеску страхувальники сплачують не пізніше 20 числа наступного місяця. Водночас для гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок, останнім днем сплати є 28 число кожного місяця.

Процедури погашення податкового боргу врегульовано

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: Міністерством доходів і зборів України затверджено 12 відомчих актів, якими врегульовано процедури погашення податкового боргу. Так, зокрема, у затверджених документах чітко визначені функції та повноваження податкового керуючого під час здійснення заходів з погашення податкового боргу, порядок складання ним акта опису майна, яке передається у податкову заставу, та акта перешкоджання платником податків виконанню повноважень податковим керуючим. Разом з тим, врегульовано питання застосування органами доходів і зборів податкової застави, яка застосовується при наявності у платника податкового боргу на суму, що перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Спрощено процедуру надання розстрочених грошових зобов’язань, роз’яснено порядки направлення органами доходів і зборів податкових вимог платникам податків, проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі, тощо. За словами фахівців міністерства, розроблені нормативно-правові акти сприятимуть упорядкуванню нормативного поля щодо погашення податкового боргу, інформуватимуть платників про зазначені процедури, а працівники Міндоходів, у свою чергу, отримують своєрідні правила для роботи.

Детальніше ознайомитися із затвердженими наказами Міндоходів можна на вебпорталі міністерства www.minrd.gov.u

Розширено перелік товарів, за які не треба вносити митну заставу

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області інформує: за ініціативою Міндоходів низку товарних груп, що ввозяться на митну територію України, буде звільнено від грошової застави. Нагадаємо, зараз внесення застави використовується як метод гарантування сплати митних платежів.

Відповідний проект змін до Митного кодексу про розширення переліку звільнених від застави товарів, запропонований міністерством, був ухвалений на засіданні Кабінету Міністрів. Відтепер довідку про відсутність податкового боргу можна отримати онлайн. Це передбачено у новому порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, який затверджено Міністерством доходів і зборів України. Згідно з документом, для отримання такої довідки платнику податків необхідно звернутися з відповідною заявою до органу доходів і зборів за основним місцем свого обліку. Після отримання заяви Міндоходів проводить перевірку наявності або відсутності у платника податкового боргу як за основним місцем обліку, так і за неосновним (платник окремого податку). Довідка (або відмова в її наданні) видається безкоштовно в паперовому або електронному вигляді протягом 5 робочих днів від дня отримання такої заяви. Крім того, отримати довідку можна у Центрах обслуговування платників податків. Дійсна довідка протягом 10 календарних днів. Тому у разі необхідності по закінченні 10-денного терміну платнику потрібно повторно ініціювати її видачу.

Детальніше ознайомитися з наказом Міндоходів, а також із затвердженими формами довідки та заяви можна на вебпорталі Міндоходів за посиланням http: //minrd.gov.ua./ zakonodavstvo/podatkove- zakonodavstvo/ nakazi/ 62931.html .

Перший звіт про контрольовані операції подається за підсумками 2013 року

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: першим звітним періодом для подачі Звіту про контрольовані операції буде 2013 рік, оскільки Закон України від 04.07.13 № 408 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» набрав чинності 1 вересня 2013 року. Для визначення обсягу контрольованих операцій враховується вартісний показник усіх операцій окремо з кожним контрагентом цілому за календарний рік. У звіті платник податку повинен зазначити контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.13 по 31.12.13.

Більш детально про це та інші питання щодо трансфертного ціноутворення повідомлено в Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.11.13 № 699.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області