Шановні жителі Луганської області! Дорогі земляки!

Вітаю вас із державним святом — Днем Конституції України!

Дев’ятнадцять років тому, 28 червня 1996 року, прийняття Конституції України стало епохальною віхою в новітній історії молодої суверенної держави та дало новий поштовх до її подальшої розбудови.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії. Вона відкрила для Української держави нові перспективи поступу в майбутнє, визначила народ як єдине джерело влади в країні, а головне — дала право самому керувати власною долею.

Але на цьому тернистому шляху відбудови європейської країни було чимало труднощів. Сьогодні Луганщина, Донбас, уся Україна проходять складні й драматичні випробування. Ще нещодавно дружня Росія поставила під сумнів саме існування нашої Батьківщини, прагнення наших громадян до кращої долі, до гідного майбутнього, де загальнолюдські цінності понад усе.

Не має сумніву: Україна переможе цю навалу. Нікому не вдасться її підкорити. На нашому боці правда і висока народна згуртованість, тому світова спільнота рішучими діями всіляко підтримує і допомагає прагненню України до встановлення миру.

Упевнений, що запорукою розквіту України є суспільна злагода, громадянське порозуміння, єдність українців, а Конституція завжди залишатиметься гарантією незворотності системних і демократичних перетворень у нашій державі.

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль