Співпраця соціальних партнерів щодо вирішення питань працевлаштування осіб з інвалідністю

За такою темою, з метою обміну досвідом і координацією спільної роботи органів влади, служби зайнятості та соціальних партнерів щодо сприяння зайнятості інвалідів 7 грудня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбулось засідання у форматі «круглого столу».

Для обговорення проблем соціального захисту громадян з інвалідністю за круглим столом зібрались представники органів влади, соціальних установ, громадських організацій, підприємств області, які мають потребу в заповненні вакансій для інвалідів, центрів зайнятості.

Відкрив засідання директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський та наголосив, що одним із пріоритетів у діяльності служби зайнятості є сприяння у працевлаштуванні особам з особливими потребами, а також поінформував присутніх про роботу, проведену службою зайнятості в напрямку працевлаштування інвалідів протягом поточного року.

Сергій Володимирович: «Протягом поточного року в центрах зайнятості області отримали послуги 667 громадян з інвалідністю, працевлаштовано 291 особа вказаної категорії громадян. Професійне навчання пройшли — 76 безробітних громадян, з них — 54 працевлаштовано. Брали участь в громадських роботах — 54 особи, в інших роботах тимчасового характеру — 19 осіб».

Під час зустрічі учасники обговорили питання працевлаштування осіб з інвалідністю, адаптації їх на новому робочому місці, професійної, медичної та соціальної реабілітації. У ході дискусії було окреслено ряд напрямків, за якими необхідно розвивати співпрацю між соціальними партнерами щодо посилення соціального захисту інвалідів та їх безперешкодної інтеграції у суспільне життя.

Підводячи підсумки засідання, заступник директора Луганського обласного центру зайнятості Олена Шуліка подякувала учасникам круглого столу за внесені конструктивні пропозиції і зазначила, що досягнення консенсусу зацікавлених сторін буде сприяти підтримці соціально вразливих верств населення, допоможе впроваджувати нові підходи для рішення питань зайнятості людей з інвалідністю та досягненню позитивних результатів усіх сторін соціального діалогу.