Підсумки діяльності Луганської обласної служби зайнятості за І півріччя 2019 року

За І півріччя цього року Луганською обласною службою зайнятості працевлаштовано 10,6 тис.осіб. Це на 8,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У звітному періоді до центрів зайнятості надійшла інформація про наявні вакансії від 2384 роботодавців, що на 228 більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Для 91,4% роботодавців були підібрані претенденти та укомплектовані відповідні вакансії. Кількість запропонованих вакансій збільшилась майже на 800.

Всі міські та районні центри зайнятості продовжували співпрацю з роботодавцями: на умовах компенсації ЄСВ було працевлаштовано 271 безробітного (проти 217 осіб у 2018 році), а компенсацією витрат роботодавцю на оплату праці забезпечено зайнятість 55 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Протягом І півріччя в області проходили професійне навчання 2965 зареєстрованих безробітних (у тому числі в ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» — 1876 осіб). Рівень охоплення профнавчанням склав 20,5% від загальної кількості зареєстрованих у центрах зайнятості області безробітних. Підготовка та підвищення кваліфікації безробітних здійснювалися за 111 професіями, спеціальностями, курсами та напрямками.

Лисичанський міський центр зайнятості