Інформація для громадян, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги

З 1 жовтня 2019 року діє Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затверджений Постановою КМУ від 17.04.2019 № 373 (далі-Порядок).

Відповідно до умов Порядку управління праці та соціального захисту населення здійснює нарахування пільг громадянам, виходячи з розміру знижки на яку вони мають право згідно з діючим законодавством, з урахуванням встановлених цін, тарифів і державних соціальних нормативів споживання послуг.

На сьогодні на території громади міста Лисичанська пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються 3385 пільговикам, серед яких ветерани війни, діти війни, ветерани військової служби, багатодітні сім’ї, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та інші категорії.

Порядком передбачено право пільговика обирати форму надання пільг — готівкову або безготівкову. Станом на 01.07.2020 пільги у готівковій формі виявили бажання отримувати 756 осіб (22%), іншим 2629 особам (78%) пільги надаються, як і раніше, у безготівковій формі.

Пільговики, які ощадливо споживали житлово-комунальні послуги, мають право скористатися зекономленими коштами пільг на власний розсуд. При цьому особи, які отримують пільги у готівковій формі, і не мають заборгованості за комунальні послуги, мають право користуватися зекономленими коштами щомісячно після отримання суми пільги.

Якщо пільговик отримував пільги у безготівковій формі, то відповідно до Порядку по завершенні опалювального сезону залишок коштів, який склався на 1 червня 2020 року, перераховується на його поточний рахунок в Ощадбанку. У разі відсутності відкритого в Ощадбанку рахунку пільговику необхідно відкрити його самостійно.

Інформацію щодо отримання залишку зекономлених коштів можна отримати в контакт-центрі Ощадбанку за телефоном: 0-800-210-800.

Залишок коштів буде доступний для отримання до 20 грудня 2020 року, після чого кошти буде повернуто до Міністерства соціальної політики України.

Шановні пільговики! Управління праці та соціального захисту населення нагадує, якщо Ви бажаєте змінити форму отримання пільг з безготівкової на готівкову Вам необхідно звернутися до управління з відповідною заявою, зазначивши в ній реквізити соціального банківського рахунку, на який надходитимуть кошти.

Можливістю доставки пільги у готівковій формі через АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з жовтня 2020 року за умови подання відповідної заяви до 15.10.2020.

Звертаємо увагу! Вказана інформація не стосується отримувачів житлової субсидії.

Консультації з питань надання пільг можна отримати за телефонами (06451) 7-30-83, 7-24-25 або (066) 861-78-28.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради