Соціальні гарантії працівникам, які проходять військову службу

Згідно з діючим законодавством (ч.3 ст.119 КЗпП України) за працівниками, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток.

На виконання вимог Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 року № 105, управлінням праці та соціального захисту населення з початку 2015 року отримано та перераховано 15-ти підприємствам, установам, організаціям міста бюджетні кошти на загальну суму 462,0 тис. грн. на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку 36 працівникам, які працювали на цих підприємствах на час призову на військову службу.

Окрім того, органами соціального захисту населення відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 08.04.2015 року № 185, здійснюється виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби. Подання про виплату матеріальної допомоги зазначеним особам подається до УПСЗН військовим комісаріатом.

За період набрання чинності постанови № 185 управлінням отримано та перераховано матеріальної допомоги 21 громадянину на загальну суму 29,7 тис. грн, з них 2-м особам, які до призову працювали (у розмірі середньої заробітної плати на день призову) та 19-ти особам, які до призову не працювали (у розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову).

Вищезазначені компенсація та матеріальна допомога виплачуються за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради