Щодо надання субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива

Субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу (далі — субсидія на тверде паливо) призначається у разі, коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Безповоротна державна грошова допомога на придбання твердого палива призначається виходячи з норми — 2 тонни на одне домогосподарство на рік та з урахуванням доходів сім’ї за попередній календарний рік.

Субсидія на тверде паливо призначається за особистим зверненням громадян один раз на календарний рік та перераховується разово готівкою на банківський рахунок або поштове відділення заявника.

Субсидія на житлово-комунальні послуги (електро- та водопостачання, вивезення побутових відходів) розраховується з місяця звернення до кінця поточного року, шляхом перерахування на рахунки виконавців комунальних послуг.

Отже, особи, які використовують для опалення вугілля, мають право звернутися до управління за призначенням субсидії на 2019 рік та подати відповідні заяву та декларацію (за формами, встановленими Мінсоцполітики).

Звертаємо увагу на наступне. Заява і декларація вважаються не поданими у разі, коли не зазначено номер мобільного телефону заявника, — незалежно від того, за призначенням якого виду житлової субсидії звертається громадянин.

Житлова субсидія не призначається, якщо у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість з оплати комунальних послуг у сумі понад 340 гривень.

Шановні громадяни!

Для оформлення субсидії на тверде паливо на 2019 рік звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22 А, кабінет 1 А (понеділок-четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00, без перерви на обід).

Телефон для консультацій та попереднього запису відвідувачів на прийом: (06451) 7 35 97  або  0668617796.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради