Щодо проведеного перерахунку житлових субсидій за березень 2020 року

Управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що Постановою КМУ від 25.03.2020 № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» запроваджено додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг.

Зокрема, Уряд постановив на період карантину проводити розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату окремих житлово-комунальних послуг (з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, газопостачання та електропостачання для побутових потреб (окрім опалення), незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.

На виконання вимог Постанови № 247, у зв’язку зі збільшенням нормативів споживання на деякі комунальні послуги, управлінням у квітні автоматично проведено перерахунок розміру житлових субсидій за березень 2020 року 12,4 тис. домогосподарствам.

Доплата у розмірі різниці між перерахованим та виплаченим розміром субсидії за березень буде включена до виплатних відомостей за квітень 2020 року (для одержувачів готівкової субсидії) та перерахована на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним переказу коштів підприємствам-надавачам послуг (у разі безготівкової форми субсидії).

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради