Про повідомну реєстрацію колективних договорів у січні-листопаді 2020 року

 Відповідно до Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затвердженого постановою КМУ від 13.02.2013 №115 (в редакції постанови КМУ від 21.08.2019 №768), управлінням праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ (далі – Управління) здійснюється повідомна реєстрація колективних угод (договорів), змін та доповнень до них (далі – колективні договори).

Для повідомної реєстрації сторонами колективного договору подається один примірник колективного договору із додатками та супровідним листом.

За результатами розгляду колективних договорів щодо відповідності законодавству Управлінням в межах повноважень, у разі виявлення порушень, надаються рекомендації стосовно їх усунення.

Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження колективного договору до Управління.

Під час повідомної реєстрації управлінням вносяться відповідні записи до Реєстру галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них, що оприлюднений на офіційному сайті військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська у розділі «Повідомна реєстрація колективних договорів».

З метою посилення інформування зацікавлених суб’єктів Управління оприлюднює:

- щомісяця реєстр галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них;

- тексти колективних договорів, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням, у розділі «Тексти колективних договорів»;

- рекомендації щодо приведення колективного договору у відповідність з вимогами законодавства.

Примірник колективного договору, поданий на повідомну реєстрацію в паперовій формі, зберігається в управлінні до заміни новим договором.

Протягом січня – листопада 2020 року управлінням здійснена повідомна реєстрація 12 колективних договорів між керівництвом підприємств, установ, організацій та професійними спілками (трудовими колективами) та 48 змін та доповнень до них.

Управління праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанська