Європейський тиждень місцевої демократії в Лисичанську

У рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії, з 12 по 18 жовтня, в місті відбулись відкрите засідання Лисичанської міської ради, зустрічі депутатів міської ради з виборцями, збори мешканців вулиці Кремінська з ознайомлення громадян із законодавчими актами щодо участі органів самоорганізації населення у вирішенні питань місцевого значення і виборів вуличного комітету, бесіда голови міської громадської організації «Здоровий світ» з головами вуличних комітетів Лисичанська з питання «Утилізації сміття шляхом спалювання під час осіннього прибирання міста». На каналі ТРК «Акцент» у рубриці «Гаряча тема» відбулись інтерв’ю з першим заступником міського голови Анатолієм Калашником та начальником управління охорони здоров’я Лисичанської міської ради Григорієм Старченко.
У закладах освіти та культури міста Лисичанська також пройшла низка відповідних заходів. Зокрема, в навчально-виховних закладах відбувся єдиний урок «Місцева демократія: сьогодення», в якому прийняли участь учні та педагоги загальноосвітніх шкіл міста; на базі Європейського клубу Лисичанського багатопрофільного ліцею – міська науково-практична конференція «Місцева демократія: досвід Європи та перспективи України». У ЗОШ № 9 урок-лекцію «Проблеми розвитку місцевого самоврядування в Україні» провів депутат Лисичанської міської ради Олександр Кустов (на фото), а у Лисичанському гірничому технікумі засідання круглого столу Євроклубу «Генезіс» відбулось за участю начальника управління економіки Лисичанської міської ради Олега Лєснова. В шкільних бібліотеках та методичних кабінетах оформлені виставки літератури та тематичні папки на допомогу вчителю, класному керівнику, керівнику гуртка щодо визначеної проблеми. Крім того, протягом тижня місцевої демократії на базі загальноосвітніх шкіл міста пройшли зустрічі з депутатами Лисичанської, Новодружеської та Привільської міських рад Кустовим О.М., Зизою М.М., Байдіною О.Г. та Коняхіним І.Є., з членами виконавчого комітету та спеціалістами відділу освіти Лисичанської міської ради Боровковою С.В., Ганьшиним І.І., Петровою Н.А., Чумак І.І. та Тарасовою О.А.
Також, у рамках проведення Європейського тижня, в центральній бібліотеці міста організовано роботу стенду «Центр регіональної інформації населення з питань місцевого самоврядування» з рубриками: «Місцеве самоврядування: офіційні матеріали»,«Загальнополітичне життя м. Лисичанська», «Проблеми міста: реальність та перспективи» та «Турбота про людину не словами, а ділом». Особливим попитом серед читачів користуються матеріали у теках «Ділові папери самоврядування», «Законодавчі та нормативні акти з питань місцевого самоврядування», «Чи знаєте ви свого депутата?», «В міській раді». Постійно поповнюється картотека документів щодо роботи органів місцевого самоврядування та діє виставка матеріалів місцевої преси «Чим живе місто» тощо.
Інформація щодо проведення міських заходів Європейського тижня місцевої демократії висвітлювалась у міських та регіональних ЗМІ, а також розміщена на офіційному сайті Лисичанської міської ради.