До уваги виборців!

Відповідно до пункту 3 статті 7 Закону України «Про державний реєстр виборців» за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на чергових виборах Президента України, відділ ведення Державного реєстру виборців може тимчасово (на період проведення чергових виборів Президента України) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни виборчої адреси.

Тимчасова зміна місця голосування громадянина України, який має право голосу на виборах, передбачає зміну виборчої дільниці (дільниці для голосування), до якої виборець відноситься за його виборчою адресою, на іншу виборчу дільницю (дільницю для голосування) без зміни його виборчої адреси.

Виборець має право особисто звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради, при собі необхідно мати паспорт громадянина України. У заяві про тимчасову зміну місця голосування виборця, яка надається відділу ведення Державного реєстру виборців, зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу: прізвище, власне ім’я (усі власні імена), по батькові, дата, місце народження та унікальний номер в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності такої інформації в пред’явленому документі, що посвідчує особу, та підтверджує громадянство України), його виборча адреса, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів, чи номер виборчої дільниці, яку він просить визначити місцем його голосування. Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, але не раніше дня початку виборчого процесу та не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування. До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець бажає проголосувати. Перелік таких документів не є вичерпаним. Тимчасова зміна місця голосування виборця підтверджується посвідченням за формою, встановленою ЦВК, яка видається відділом ведення Державного реєстру виборців виборцю особисто.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ, сіл, їх частин у Донецькій і Луганських областях, на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця.

Відділ ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради знаходиться за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, будинок № 10, кабінет № 25. Графік роботи: понеділок — четвер з 08.00 до 17.00; п’ятниця з 08.00 до 16.00; перерва з 12.00 до 12.48. Контактні телефони: 7-35-00, 7-32-70.

Відділ ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської рад