З 11 по 20 грудня п.р. припинено функціонування шкіл міста Лисичанська

Постанова № 7 від 10 грудня 2009 р. міської надзвичайної протиепідемічної комісії «Про стан епідемічної ситуації та заходи щодо зниження інтенсивності розповсюдження грипу та ГРВІ»

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в місті на цьому тижні значно погіршилась. На 50-му тижні в місті Лисичанську зареєстровані епідемічні рівні захворюваності, спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ в 2,2 рази, показник захворюваності склав 139,0 на 10 тис. населення. Захворюваність за тиждень зросла в 1,6 рази в порівнянні з 49-м тижнем. Питома вага захворівших дітей зросла і склала 56,7%. Показник захворюваності дітей склав 649,1 на 10 тис. населення при епідемічному порозі 281,9 на 10 тис. населення.

Найбільше перевищення епідемічних порогів зареєстровано серед вікової групи 7-14 років, при епідемічному порозі 231,6 на 10 тис. населення показник захворюваності склав 795,3 на 10 тис. населення.

Лабораторно підтверджена циркуляція на території Луганської області вірусу грипу А (H1N1) Каліфорнія (підтверджено у 3-х жителів області – м м. Луганськ, Алчевськ та Антрацит). Для зменшення інтенсивності епідемії грипу, своєчасної організації та проведення протиепідемічних заходів щодо боротьби з грипом.

Надзвичайна протиепідемічна комісія

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності :

1.1 Забезпечити проведення протиепідемічних заходів, передбачених комплексним планом на період епідемії (Термін - з 11.12.09р. та на період епідемії).

1.2. Заборонити проведення масових заходів у закритих приміщеннях (Термін - з 11.12.09р. та на період епідемії).

1.3. Забезпечити виділення додаткового автотранспорту лікувально-профілактичним закладам (ЛПЗ) згідно затвердженого додатку (Термін- з 11.12.09р. та на період епідемії).

2.Начальнику відділу освіти Лисичанської міської ради Ганьшину І.І.:

2.1. Припинити функціонування шкіл міста (Термін - з 11.12.09 по 20.12.09 року).

3.Начальнику управління охорони здоров’я Старченко Г.М.:

3.1. Забезпечити готовність ЛПЗ до роботи в умовах масової госпіталізації хворих, розгортання і перепрофілювання ліжок для прийому хворих на грип, передбачити розгортання стаціонарів на дому (Термін - на період епідемії).

3.2. Провести розрахунки необхідної кількості додаткових коштів на придбання медико-гігієнічних пакетів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, породіль, інвалідів та престарілих та надати в міськвиконком (Термін - до 15.12.09р.).

4. Головному державному санітарному лікарю міста Лисичанська Мельнікову А.В.:

4.1. Забезпечити проведення аналізу рівня захворюваності на грип та ГРВІ в місті та інформування міськвиконкому для введення в дію передбачених на цей період протиепідемічних заходів.

Голова комісії М.С.Головньов

Секретар М.О.Голодняк