14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, в південній частині міста біля пам’ятника землякам-чорнобильцям відбулося покладання квітів та панахида. У заході прийняли участь заступник міського голови Максим Головньов, начальник Лисичанського міського управління ГУ МНС України в Луганській області Сергій Загородній, голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Олексій Малік та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

У своєму зверненні до чорнобильців, Максим Головньов зазначив, що ця катастрофа зворушила увесь мир. Саме завдяки учасникам ліквідації аварії, їх зусиллям, ядерна біда відступила. З тих пір зі словом «Чорнобиль» пов’язана не тільки нечувана техногенна катастрофа, але й символ мужності та героїзму.

Сьогоднішнє покоління захоплене силою духу, патріотизму, стійкістю, яку проявили чорнобильці. Від імені керівництва міста Максим Головньов побажав ліквідаторам міцного здоров’я, сімейного благополуччя та вручив грамоти виконавчого комітету Лисичанської міської ради десяти учасникам ліквідації аварії за особистий вагомий внесок у соціальний захист громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС. Серед них: Коваленко О.В., Котецький М.І., Фіалковський А.М., Лунга П.М., Кравець В.І., Руденко О.В., Кунавін В.В. та ін.

Під час заходу за мужність та відвагу, проявлені при виконанні робіт з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, і активну громадську діяльність Почесну відзнаку «Чорнобильська пошана» Сергій Загородній вручив п’ятьом ліквідаторам – Бохотниці В.Ф., Перебійніс В.Г., Гарбуз С.О., Шаповалову В.І. та Попік А.В.

Крім того, грамотою Луганської облдержадміністрації та обласної рад відзначено члена ради Лисичанської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Мирослава Костецького.