Про зміни в законодавстві в сфері торговельної діяльності

13 березня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 168 «Про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів».

Даною постановою передбачено внесення ряду змін, зокрема, скасовано обов’язкове застосування Книги відгуків та пропозицій суб’єктами господарювання в сфері торгівлі.

Крім того, відповідно до постанови у разі відсутності в касі монет дрібних номіналів для видачі здачі касир та інший працівник, які мають право одержувати від споживача гроші за проданий товар, зобов’язані здійснити у розрахунковому документі заокруглення загальних сум розрахунків у порядку, передбаченому постановою Правління Національного банку від 15 березня 2018 року № 25 «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів».

Враховуючи викладене, рекомендуємо суб’єктам господарювання дотримуватися норм чинного законодавства.

З метою своєчасного захисту прав споживачів, радимо розмістити на видному та доступному місці інформацію про найменування власника або уповноваженого ним органу, адреси та номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів:

— Головне управління Держпродспоживслужба в Луганській області: 93403, м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 2, тел. (06452) 6-80-15;

— відділ споживчого ринку Лисичанської міської ради: 93100, м. Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 10, тел. (06451) 7-24-20, (06451) 7-33-45.

Відділ споживчого ринку Лисичанської міської ради