Депутати Лисичанської міської ради підтримали звернення міської громадської організації "Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська"

Вчора, 23 червня, під час засідання чергової 11-ї сесії Лисичанської міської ради депутати підтримали звернення міської громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» до Адміністрації Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, члени міської громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська», з обуренням і болем констатуємо, що до цього часу органами державної влади, передусім Кабінетом Міністрів України, не виконані вимоги, викладені у «Резолюції Всеукраїнської акції солідарності чорнобильців у боротьбі за свої права», що відбулася 23 березня 2016 року біля будинку Уряду України. Не прислухалися й народні депутати України до вимог, що містяться у «Рішенні Всеукраїнської акції протесту чорнобильців», яка проходила 12 травня 2016 року біля будинку парламенту України.

По суті залишилися популіскими деклараціями Указ Президента України від 14.12.2015 року № 702 «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», постанова Верховної Ради України від 12.1 1.2015 року № 793 «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 року № 177 «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи»

Українські чорнобильці не можуть і не будуть терпіти таку цинічну бездіяльність влади щодо виконання конституційного обов’язку захищати права постраждалих, що прямо прописано у статті 16 Основного Закону, бо йдеться, без перебільшення, про життя інвалідів, ліквідаторів, евакуйованих, переселених, дітей, інших категорій постраждалих. Більш того, Уряд і парламент України намагаються і далі нищити залишки системи соціального захисту постраждалих громадян. Так, Кабінет Міністрів України ініціював прийняття законопроекту № 4608, яким по суті скасовується основна змістовна частина чорнобильського Закону, а саме — статті про пенсійне забезпечення, вони передаються Уряду України у ручне керування, що прямо протиречить статті 92 Конституції України. Групою народних депутатів України, у тому числі з Блоку Петра Порошенка, внесено законопроект № 4650, яким пропонується скасувати Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що був прийнятий після всенародного обговорення.

Звертаємось до Вас, з проханням: Ініціювати відкликання з Верховної Ради України згаданих законопроектів № 4650 «Про правонаступництво України» щодо скасування дії актів СРСР на території України" та № 4608 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій».

Вжити заходів щодо невідкладного розгляду у Верховній Раді України та прийняття законопроекту про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців, реєстраційний № 4442 «Про внесення змін до Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ щодо пенсійного забезпечення», у підготовні якого взяли участь громадські чорнобильські організації.

Чорнобильці м. Лисичанська звертаються до Вас з проханням підтримати законні вимоги чорнобильців на найближчий сесії Лисичанської міської ради.

Ми доведені до останньої межі тому вимушені розпочати акцію протесту з 30.06.2016 року.

Голова громадської організації «Ветерани Чорнобиля м. Лисичанська» І.І.Хричов