Про роботу міської комісії з надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міст Лисичанська, Новодружеська, Привілля

 З метою підтримки осіб, які опинилися у складних життєвих умовах та потребують додаткового соціального захисту рішенням Лисичанської міської ради від 21.11.2013 № 55/969 затверджений Порядок надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям м.м. Лисичанська, Новодружеська, Привілля.

Відповідно до зазначеного Порядку складними життєвими умовами є: непередбачені та незалежні від особи обставини (пожежа, повінь, стихійне лихо, смерть близьких родичів, довготривала хвороба, необхідність проведення лікування з хірургічним втручанням тощо).

Питання щодо надання допомоги та її розмір розглядаються спеціально створеною виконкомом міської ради комісією з надання одноразової допомоги.

Сума допомоги визначається комісією в кожному окремому випадку. Розмір допомоги одному заявнику (сім’ї) не може перевищувати 1000 грн. При розгляді звернення комісія обов’язково приймає до уваги такі обставини: вік, стан здоров’я заявника або членів його сім’ї, його матеріальний та сімейний стан, наявність родичів або опікунів, які зобов’язані згідно із законодавством утримувати заявника.

Протягом 2019 року проведено 13 засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міст Лисичанська, Новодружеська, Привілля. Засідання проходили під головуванням заступника міського голови Максима Головньова та за участю представників управління праці та соціального захисту населення, фінансового управління міської ради та центру первинної медико-санітарної допомоги №1, які входять до складу комісії.

За рішенням комісії у 2019 році матеріальна допомога за рахунок коштів місцевого бюджету надана 370 заявникам на загальну суму 325,2 тис. грн.

Управління праці та соціального захисту населення