Щодо долучення регіональних закладів торгівлі та інтернет-магазинів до реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

14411444285

Управління праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ повідомляє наступне.

З 1 вересня 2020 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 р. № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» запроваджено надання замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» цільової грошової компенсаційної виплати в розмірі 5 тис. грн. шляхом її перерахування батькам, у яких народилась дитина, на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк «ПриватБанк».

Батькам дитини, які не отримали «пакунок малюка», надається право звернутися за грошовою компенсацією впродовж 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок дитині, засобів гігієни.

Продаж дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою забезпечують заклади роздрібної торгівлі, які долучились до договору про реалізацію проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», підписали додаткову угоду з Мінсоцполітики про приєднання до договору та внесені до Реєстру учасників проекту.

Наразі Міністерством розпочато включення закладів торгівлі, що приєдналися до договору, до зазначеного Реєстру.

Ознайомитися з алгоритмом дії для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проєкту, та додатковою угодою про приєднання до договору, можна на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/content/pakunok-malyuka.html .