У Лисичанську презентували соціальну гру - «Бути жінкою»

 8 жовтня в управлінні соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА відбулася презентація соціальної гри «Бути жінкою» громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада».

До заходу долучилися представниці служби у справах дітей, управління освіти, управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА, комунального закладу «Лисичанський міський центр соціальних служб», Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Лисичанського міського центру зайнятості та ГО «Жіноча правозахисна група».

Зазначимо, що це настільна соціальна гра з категорії так званих «серйозних» ігор. За задумом авторів, вона має стати доступним та зрозумілим для людей інструментом перевтілення в одну з восьми унікальних героїнь гри. Ці жінки мають магічні супер-сили, але потрапляють в ситуації з реального життя, борються за рівні права і будують своє щастя. Головна мета гри – зібрати достатньо ресурсів (енергія, час та підтримка), аби досягнути своїх цілей. Основними перешкодами на шляху до досягнення мети стають різноманітні стереотипи та дискримінації.

Учасники зустрічі через ігрову механіку пропрацювали стереотипи щодо ролі жінок в суспільстві, знаходили способи протидії дискримінації, долали упередження та несправедливість, розширили певні знання та отримали новий досвід пов’язаний з питанням гендеру.

Під час заходу було наголошено про особливу роль цієї гри для формування молодого покоління, яке навчається позиціонувати себе у суспільстві. Підкреслено, що важливо навчитися визначати роль жінки не лише як матері, берегині, а як людини, яка може йти на рівні з чоловіком. Жінка має право як активно долучатися до громадського життя, бізнесу, навчання, побудови стосунків та сім’ї, так і до захисту Батьківщини в лавах Збройних сил України.

Нагадаємо, захід відбувся за підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з додержанням всіх карантинних вимог маскового режиму.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА