У міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, 20 травня, у міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Під час засідання начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт ознайомила членів ради із змінами, внесеними до переліку відповідальних осіб у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у містах Лисичанську, Новодружеську, Привіллі, а також винесла на обговорення проект міської Програми сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2021-2025 роки.

В свою чергу, головний спеціаліст служби у справах дітей Наталія Гончарова окреслила ситуацію стосовно проведення інформаційно-просвітницької роботи серед неповнолітніх щодо запобігання торгівлі людьми та домашнього насильства. За словами Наталії Гончарової, з метою недопущення вчинення правопорушень відносно дітей, які виховуються у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, розроблено та діє план відвідування подібних сімей, а також у разі необхідності діти влаштовуються до Лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей або до Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, де проходять курс соціально-психологічної реабілітації (детальніше у додатку 1).

Про роботу поліції з протидії порушенням, пов’язаним із домашнім насильством ознайомила присутніх дільничний офіцер поліції сектору превенції Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області Марина Полякова. Зокрема Марина Полякова зазначила, що за перший квартал 2020 року в Лисичанському відділі поліції зареєстровано 303 заяви та повідомлення про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством, в порівнянні з 2019 — 173 (детальніше у додатку 2).

Загалом, за результатами засідання Координаційної ради вирішено посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо явища насильства серед населення міста та норм чинного законодавства.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради нагадує, що при відділі діє місцева «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, протидії торгівлі людьми (тел.: (06451) 73543, 72939; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62).

Ви може звернутися до:

— служби у справах дітей Лисичанської міської ради (тел.: (06451) 73509, 72661; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— Лисичанського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (тел.: (06451) 72460, 72696; адреса: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62);

— відповідних підрозділів Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області — дільничних інспекторів поліції, а якщо це стосується дитини, до інспекторів сектору превенції, за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 71 (тел.: (06451) 70454, 102).

За інформацією відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вложения:
Скачать этот файл (Dodatok_1.docx)Dodatok_1.docx[Служба у справах дітей як суб’єкт захисту дітей від насильства]
Скачать этот файл (Dodatok_2.doc)Dodatok_2.doc[Щодо стану роботи із запобігання та протидії домашньому насильству в Лисичанському ВП ГУНП в Луганській області]