В Лисичанську відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Вчора, 30 травня, відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

У засіданні взяли участь помічник народного депутата України Сергія Дунаєва Олександр Овчаренко, представник Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Луганській області Сергій Копилов, секретар міської ради Едуард Щеглаков, заступники міського голови, депутати Лисичанської міської ради, Привільській міський голова Максим Гура, директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Євген Лисенко, керівники виконавчих органів міської ради.

Під час засідання члени комісії розглянули питання «Про відключення від електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал». Починаючи з 29 травня об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал», а саме водяні насосні станції «Борівська» та «ГТВ» було відключено від енергопостачання співробітниками ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», у зв’язку з чим райони міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля залишилися без води. Дані райони є густонаселеними, в них розташовані заклади охорони здоров’я, освіти, об’єкти інфраструктури.

Комісією було прийнято рішення клопотати про розгляд цього питання на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю представників ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та ЛКСП «Лисичанськводоканал», а також звернутися до облдержадміністрації з питання виділення коштів на погашення боргу ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

Зазначимо, що на час відсутності води Лисичанське міське управління ГУ ДСНС України у Луганській області разом з ЛКСП «Лисичанськводоканал» буде поставляти питну та технічну воду у відключені райони.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради