У Лисичанську відбулось засідання Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми

Сьогодні, 2 березня, на базі Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 14 відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

В роботі Координаційної ради взяли участь керівники структурних підрозділів Лисичанської міської ради, директор Лисичанського міського центру зайнятості, представник Лисичанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, педагогічні працівники ЗОШ № 14.

Членами ради був заслуханий та затверджений план роботи Координаційної ради на 2017 рік, внесені зміни до Положення про Координаційну раду та зміни до складу членів Координаційної ради.

Гострою проблемою у суспільстві є таке явище як насильство та жорстоке поводження з дітьми. Однією з форм насильства є «кібербулінг», що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо. Цій темі було присвячене наступне питання порядку денного засідання ради. Вчитель історії та правознавства Алла Коржак спільно з практичним психологом Оленою Шипіловою підготували засідання «круглого столу» за темою «Кібербулінг — чим він небезпечний і як йому протистояти». У засіданні взяли участь десятикласники, які активно виконували завдання, відповідали на запитання, приміряли на себе різні амплуа у рольових іграх.

Поява Інтернету, завдяки його технічним можливостям, кардинально змінила взаємодію не тільки в системі «людина-машина», а й в системі «людина-людина». Однак із використанням Інтернету пов’язані певні ризики. Школярі запропонували до уваги членів ради відеоролики на цю тему. У співрозмові учні школи довели, що насильство за допомогою Інтернету на сьогодні є масштабною проблемою як в Україні, так і у світі.

Члени Координаційної ради підтримали учнів та вирішили провести в школах міста уроки з інформуванням школярів про «кібербулінг» з метою його попередження.

По закінченню засідання члени Координаційної ради обговорювали діяльність громадської організації «Лисичанська міська рада жінок». Вирішили внести зміни у керівні органи та до плану її роботи. Зазначимо, що громадська організація «Лисичанська міська рада жінок» сприяє підвищенню ролі жінки в управлінні справами суспільства, зайняття гідного місця жінки в умовах ринку, саме тому вона дуже важлива сьогодні.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради