Про проведення центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді протягом 9 місяців 2014 року соціальної роботи із сім'ями, які опинились у складних життєвих обставинах

Протягом дев’яти місяців 2014 року центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилась соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Упродовж цього року суб’єктами соціальної роботи було виявлено 296 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах (495 дітей). Фахівцями центру здійснено 1363 соціальних інспектування. Під соціальний супровід було взято 177 сімей, в яких виховується 313 дітей, з них 24 опікунські сім’ї, 37 багатодітних сімей, 15 сімей з проблемами інвалідності, 61 сім’я із проблемами складних стосунків та конфліктів у родині тощо. Завершено соціальний супровід 176 сімей, з них з досягненням позитивного результату та мінімізацією складних життєвих обставин — 94,8%. У ході соціального супроводу сім’ям надавались послуги з питань виховання дітей, формування навичок ведення домашнього господарства, оформлення (відновлення) документів, налагодження соціальних зв’язків, сприяння у працевлаштуванні, ведення сімейного бюджету, подолання ризиків вилучення дітей із сім’ї.

Всього соціальні послуги отримували 759 сімей, які виховують 1215 дітей, та 171 особа із числа молоді до 35 років.

Остахов К. А, директор ЦСССДМ