У Лисичанській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи з приведення назв об'єктів топоніміки у відповідність до Закону України від 09.04.2015р. за №317-VIII

Минулого тижня у Лисичанській міській раді відбулось засідання робочої групи з приведення назв об’єктів топоніміки м. Лисичанська у відповідність до Закону України від 09.04.2015р. за № 317-VIII під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

Під час засідання було розглянуто та затверджено список нових найменувань вулиць, провулків, яким присвоїли імена осіб представників комуністичного тоталітарного режиму та назви символів, організацій, подій та явищ комуністичного тоталітарного режиму, який створений істориками Українського Інституту національної пам’яті м. Київ та опублікований.

Так, до першого списку було додано 21 об’єкт топоніміки, з яких перейменовано 11 вулиць та 2 провулки, 6 — винесено на розгляд депутатської комісії, а назви вул. М.Кузнецова та вул. Стаханова вирішено залишити без змін.

Щодо другого списку, в який було внесено 14 об’єктів топоніміки, перейменовано 7 вулиць, 1 — винесено на розгляд депутатської комісії, а 6 — залишено без змін.

Окрім того, начальник реєстраційної служби Лисичанського міського управління юстиції Наталія Ваганова розтлумачила процедуру внесення змін в установчі документи, у зв’язку з перейменуванням вулиць. На даний момент ця процедура платна, в наслідок того, що відбулися зміни у законодавчих актах.

Також представником міграційної служби Оленою Евстюхіною було повідомлено, що процедура внесення змін в паспорта громадян виконується безкоштовно та строк такого звернення не встановлений.