У Лисичанській міській раді відбулося засідання комісії з питань координації дій з попередження насильства в сім'ї

Сьогодні, 7 червня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання комісії з питань координації дій з попередження насильства в сім’ї.

В роботі комісії взяли участь начальники управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники дитячої міської лікарні, Лисичанського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області.

На засіданні обговорювались питання щодо надання соціальних послуг сім’ям, де вчинено насильство в сім’ї або існує реальна загроза насильства в сім’ї. У своїй доповіді директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Костянтин Остахов зазначив, що до Центру з початку 2016 року надійшло 6 повідомлень щодо обставин вчинення насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення, жорстокого поводження з дітьми. Також Костянтин Анатолійович повідомив, що за всіма фактами отриманої інформації здійснені екстрені втручання в сім’ю спільно зі службою у справах дітей, відділом сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, Лисичанським відділом поліції ГУНП в Луганській області. Наразі, підкреслив директор ЦСССДМ, профілактична робота щодо запобігання сімейному неблагополуччю проводиться в усіх сім’ях, які перебувають під соціальним супроводом.

Профілактичні заходи щодо запобігання насильству в сім’ї висвітлювала інспектор сектору Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області Анастасія Тарасова. Анастасія Юріївна ознайомила членів комісії з повноваженнями сектору Лисичанського відділу поліції ГУНП в Луганській області щодо проведеної роботи з попередження та профілактики насильства в сім’ї і зауважила на тому, що співробітники підрозділу превентивної діяльності раз на місяць в навчальних закладах проводять профілактичні лекції з батьками, щодо недопущення вчинення насильства в сім’ї відносно своїх малолітніх та неповнолітніх дітей, попереджають їх про притягнення як до адміністративної так і до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, відділ сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради повідомляє, що у місті діє «гаряча лінія» (тел.: 7 35 43, 7 29 39, 7 26 96, 7 35 09) з попередження насильства в сім’ї, торгівлі людьми, а також для звернень громадян, які постраждали внаслідок трудового або сексуального насильства.