Засідання Координаційної ради з питань патріотичного виховання відбулось у Лисичанську

Вчора, 26 червня, відбулось засідання Координаційної ради з питань патріотичного виховання під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

На порядку денному розглянули питання про нові форми та осучаснення роботи з національно-патріотичного виховання та про роботу з національно-патріотичного виховання під час літнього оздоровлення.

З першого питання доповіли начальник відділу освіти Лисичанської міської ради Тетяна Худоба, головний спеціаліст відділу культури Марія Остахова, та головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді та спорту Інна Шпаковська. З доповідей зрозуміло, що патріотичне виховання здійснюється, насамперед, у процесі навчання, на уроках з історії України та основ правознавства, а також під час відвідування виставок та участі у патріотичних акціях, під час ігор та змагань, при перегляді фільмів тощо. Найновішими формами роботи національно-патріотичного виховання в 2017 році стали відео-інтерв’ю з ветеранами Другої Світової війни, відкриті перегляди документальних фільмів у кіноклубі «Docudays.UA», творча зустріч та міні-дискусія з учасниками Міжнародного літературно-мистецького шевченківського свята, соціальні проекти «Вчимося жити разом», «Terre des homes», «Відкривай Україну», а також дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура» та інше.

З другого питання також слухали Тетяну Худобу та Інну Шпаковську. Зі слів доповідачів, під час літнього оздоровлення в літніх мовних таборах та в спортивному таборі «Рекорд» регулярно проводиться робота з національно-патріотичного виховання учнів у формі лекцій та бесід, перегляду презентацій та тематичних фільмів, конкурсів пісень та зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування, державної влади та іноземцями.

Слід зазначити, що за проведеним анкетуванням серед учнів-старшокласників, згідно рекомендацій Голови Координаційної ради Ігоря Ганьшина, 90% учнів розуміють поняття «Батьківщина», 68% — люблять свою країну, відчуття гордості за свою державу відчувають 70%, 65% — вважають себе патріотами, але показник готовності до еміграції все ж становить 50,4% опитаних.