Пройшло засідання чергової 46-ї сесії Лисичанської міської ради

Вчора, 31 травня, пройшло засідання чергової 46-ї сесії Лисичанської міської ради, яке очолив голова міської ради Сергій Шилін. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники та співробітники органів державної влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

На початку сесії депутати обговорили ситуацію щодо забезпечення сталого водопостачання у місті. За пропозицією депутатської групи «За мир та розвиток Лисичанська» міською радою були прийняті звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза щодо стабілізації ситуації з електропостачанням та водопостачанням у Луганській області та у місті Лисичанську.

Депутатським корпусом був заслуханий та затверджений звіт щодо виконання міського бюджету за І квартал 2018 р., внесені зміни до міського бюджету на 2018 рік, виділені кошти на фінансову підтримку КП «Електроавтотранс» та ухвалена низка питань щодо регулювання земельних відносин.

Під час пленарного засідання були затверджено Положення про проведення конкурсу на посаду директора комунальної установи «Лисичанський інклюзивно-ресурсний центр Лисичанської міської ради Луганської області», складу конкурсної комісії та оголошення конкурсу на посаду директора; внесені зміни до Програми благоустрою та економічного розвитку житлово-комунального господарства м. Лисичанська на 2018 рік та до складу ліквідаційної комісії з припинення юридичної особи КП «Лисичанське тролейбусне управління».

Також на засіданні депутатами були ухвалені рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час на території міста Лисичанська, про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку, про визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території м. Лисичанська, про звільнення від оплати за комунальні послуги переможця відкритих торгів з надання послуг гарячого харчування у закладах загальної середньої освіти, про збільшення плати за харчування в закладах дошкільної освіти в літній оздоровчий період, про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та про подовження повноважень депутатської комісії з оптимізації структури та чисельності виконавчих органів міської ради.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».