У Лисичанську підвищили рівень правової свідомості та правової культури серед дітей та молоді

Протягом минулого тижня у закладах культури міста відбулась низка заходів до Всеукраїнського тижня права, метою яких було підвищення рівня правової свідомості і правової культури серед дітей та молоді.

Так, в бібліотеках міста пройшли правові дискусії, інформаційні години, уроки правової грамоти, різноманітні конкурси та інтелектуальні ігри.

З метою підвищення правової обізнаності відвідувачів у бібліотеках були оформлені тематичні стенди та книжкові виставки. Значну увагу користувачі звернули на інформаційно-правові куточки, які систематично оновлюються матеріалами з правових питань.

Завдяки правовому калейдоскопу та правовому брейн-рингу, що підготував для учнів школи № 4 колектив ПК ім. В.М. Сосюри, діти ознайомились з документами, які захищають права людини. Також минулого тижня з Конвенцією ООН про права дитини були ознайомлені вихованці Привільської дитячої школи мистецтв.

Окрім того, 14 грудня у Новодружеській дитячій школі мистецтв в рамках Всеукраїнського тижня права відбувся показ фільму для учнів про права людини під назвою «Ми всі народжені вільними і рівними». Викладачі школи сподіваються, що перегляд фільму допоміг дітям сформувати правову культуру, яка складається передусім зі свідомого ставлення до своїх прав, обов’язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України та розширив знання про Міжнародні стандарти прав дітей, виховання громадянських рис і переконань.

Показ супроводжувався тематичною лекцією, під час якої через обговорення певних ситуацій учні знайомилися з основними потребами дітей, усвідомлювали власні права та обов’язки. Говорили про важливість дотримання прав людини, про толерантність та мир. Згадували про факти порушень по відношенню до себе. Діти не соромилися висловлювати свою думку. В цілому по проведенню заходу можна зробити висновок, що фільм викликав інтерес і бажання дізнатися більше.

Відділ культури Лисичанської міської ради