Ініціативна група Лисичанська взяла участь у дводенному фестивалі громад

Ініціативна група нашого міста взяла участь у дводенному фестивалі громад, який відбувся у місті Бахмут в рамках проекту Міжнародної організації з міграції «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» за фінансової підтримки уряду Японії. На фестивалі були присутні представники делегації восьми громад Донецької та Луганської областей, де реалізовувалися проекти, спрямовані на підтримку ініціатив населення.

Захід відвідали представники уряду Японії та Міжнародної організації з міграції заступник голови представництва Японії Мічіо Харада та керівник програми міжнародної асоціації з міграції Естер Руїз Де Азуа. Учасників проектів, волонтерів та громадськість вітали в концертній залі міського центру дитинства та юності ім. Е. Мартинова.

Керівник ініціативної групи громади м. Лисичанськ Ганна Рясна (Лисичанський міський ПК) презентувала проект «Візьмемось за руки, друзі», який реалізовувався протягом року. Бюджет проекту в сумі 40 тисяч доларів дозволив відремонтувати 10 приміщень Лисичанського міського ПК та покращити матеріально-технічну базу закладу.

Протягом двох днів учасники Фестивалю громад пройшли цикл тренінгів, лекції на тему співпраці громад та влади, детально ознайомились з японською культурою, а також обмінялись знаннями та досвідом. Заступник посла Японії в Україні Мічіо Харада подякував організаторам конкурсу і учасникам за активність і прагнення стабілізувати ситуацію на територіях Донбасу.

Відділ культури Лисичанської міської ради