20 травня - відкриття Пункту європейської інформації "Європейський вектор"

20 травня об 11.00, напередодні святкування днів Європи в Україні в центральній міській бібліотеці (пр. Перемоги, 94) відбудеться відкриття Пункту європейської інформації «Європейський вектор». Центральна бібліотека перша бібліотека в Луганській області, яка стала переможницею за проектом Української бібліотечної асоціації в межах програми Європейського Союзу «Еразмус + (Жан Моне)».

Діяльність Пункту європейської інформації дозволить підвищити рівень обізнаності жителів Лисичанська із сучасними євроінтеграційними та міжнародними процесами, надасть вільний доступ до інформації про Європейський Союз, його структуру, керівні органи, соціально-економічні, юридичні, політичні та культурні аспекти, допоможе дізнатися про політику європейської інтеграції України та європейські цінності.

Центральна бібліотека, як переможець, отримає доступ до електронних баз даних про ЄС та євроінтеграцію від представництва ЄС в Україні.

В Пункті європейської інформації будуть проходити:

· коуч — тренінги для молоді «Україна — ЄС: зміни та перспективи»;

· інтелектуально-пізнавальні ігри європейської тематики;

· електронні уроки «Навчання за кордоном», «Працевлаштування іноземців в країнах ЄС»;

· презентація медіа-ресурсів «Європейський простір»;

· «Жива бібліотека» (зустрічі з людьми, що мандрували країнами ЄС);

· інтелектуальні змагання на кращого знавця історії країн ЄС;

· євро — квести «Розмаїття культур ЄС»

На урочисте відкриття Пункту європейської інформації запрошено громадськість міста, студентів, молодь, творчу інтелігенцію. Планується проведення відео-презентації роботи Пункту з використанням Інтернет ресурсу, виступи музичних колективів міста, демонстрація першої електронної читанки, на яку завантажено понад 50 книжок відомих письменників країн ЄС, посібники про діяльність Європейського Союзу та добірку літератури з цієї тематики.

Відділ культури Лисичанської міської ради