Лисичани взяли участь в урочистостях з нагоди 78-ї річниці утворення Луганської області

4 червня Лисичанська ЦБС, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, промислові підприємства міста, учасники зразкової театральної студії «Арлекін» (керівник Ірина Кабанова) та народна театр-студія «Лімпопо» (керівник Надія Бражникова) Лисичанського міського ПК взяли участь в урочистостях з нагоди 78-ї річниці утворення Луганської області, які проходили у м. Сєвєродонецьк.

На центральній площі міста Сєвєродонецьк було розташоване місто майстрів, де були представлені міста та райони Луганської області. На презентаційній виставці Лисичанська були представлені вироби підприємств міста ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», ТОВ «ЛИСПИ», торгівельно-виробничий комплекс «Кураж», ПрАТ «Регенерат» та майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Чудові рукотворні вироби з бісероплетіння (ґердани з українським орнаментом, браслети з національною символікою) представили Ольга Байдіна та Вікторія Кошель. Окрасою виставки стали рушники народних майстрів Луганщини Тетяни Мєдвєдєвої, Віри Волошинської, писанки та ляльки мотанки Народного майстра Луганщини Лариси Лисицької. Користувалися успіхом і роботи Тетяни та Юлії Титових, Надії Бажинової з техніки канзаші. Малюків приваблювали чудові ляльки, зроблені Надією Шкондою та Тетяною Немченко. Всього у виставці взяли участь 12 майстринь. Гостей свята до перегляду виставки запрошували людини-ляльки: Лисиця, яка уособлювала символ нашого міста, Котигорошок та українська дівчина.

Наше «містечко» гостинно зустріло короваєм голову військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, після чого було проведено короткий екскурс по виставці.

Також під час святкових заходів на площі Перемоги м. Сєвєродонецька бібліотекарі Лисичанської ЦБС гідно представили свою галузь сучасної публічної бібліотеки, презентувавши інформаційні стенди: «Сучасні бібліотеки — мости до електронного урядування», «Бібліотека: сучасна, креативна, твоя», пазл-платформа «Like- time», стенд «Жива бібліотека», «Поетичний вернісаж: презентація збірок поезії лисичанських авторів» тощо. Родзинкою виставки була незвичайна фотостудія «Бібліо-селфі», де кожен охочий мав змогу сфотографуватися з «книжковими феями» у сукнях зроблених власноруч з газет, зробити фото під книжковою парасолькою біля книжкової інсталяції у вигляді прапора України.

Керівники та юні артисти зразкової театральної студії «Арлекін» та народного театр-студії «Лімпопо» організували дитяче розважальне містечко «Чарівний світ дитинства». Казкові клоуни, Маша та Ведмідь проводили ігри на ігровому майданчику, а ляльки-велетні розважали малечу.

Відділ культури Лисичанської міської ради