Вітаємо переможців ІХ Міжнародного конкурсу-фестивалю "Сузір'я Святогір'я"

З 10 по 12 червня у місті Святогірськ відбувся ІХ Міжнародний конкурс-фестиваль «Сузір’я Святогір’я», у якому взяли участь учні фортепіанного та вокально-теоретичного відділів (викладач Любов Штро Лисичанська дитяча школа мистецтв (ДШМ) № 1), хореографічний колектив «Веселка» (керівник Юлія Перепелиця Лисичанська ДШМ № 1) та народний жіночий вокальний ансамбль «Мрія» (керівник Валерій Сидоренко Лисичанський міський ПК).

За результатами конкурсу представники Лисичанська отримали такі результати:

— у номінації «Хореографія» І вікова категорія (5-8 років) та ІІ вікова категорія (9-11 років) — хореографічний колектив «Веселка» зайняв І місце;

у номінації «Вокал» у віковій категорії «Профі» — народний жіночий вокальний ансамбль «Мрія» посів І місце

у номінації «Фортепіано» місця розподілились наступним чином:

І вікова категорія (8 років) — Софія Берегова — ІІІ місце;

ІІІ вікова категорія (14 років) — Ірина Дахно — ІІ місце;

ІІІ вікова категорія (14 років) — Анастасія Майстру — ІІІ місце.

у номінації «Концертмейстер»:

Ірина Дахно ІІІ вікова категорія (14 років) — ІІ місце.

— у номінації «Естрадний вокал»:

ІІІ вікова категорія (12 років) — Ілона Сердюк — І місце;

ІV вікова категорія (15 років) — Аліна Рєзник — І місце.

Керівників колективів було нагороджено подяками, а переможці отримали можливість безкоштовно взяти участь в Міжнародному фестивалі «EUR OPEAN TALENT GOLD EUROPE», який відбудеться в місті Прага (Чехія). Крім того, конкурсанти відвідали Свято-Успенську Лавру та екскурсії по визначних пам’ятках Святогірська.

Зазначимо, що четвертий рік поспіль фестиваль-конкурс відкриває свої двері талановитим українцям та гостям найближчого зарубіжжя. Основною метою фестивалю є залучення творчих виконавців, відкриття нових імен, професійна оцінка учасників досвідченими представниками різних культурних сфер і обмін навичками, а також зміцнення дружніх взаємин між областями України та країнами-сусідами.

Відділ культури Лисичанської міської ради