До невмирущих джерел творчості Івана Франка

До 160-річчя з Дня народження відомого українського письменника та громадського діяча Івана Франка в бібліотеках КЗ "Лисичанська ЦБС" відбулись інформаційно-просвітницькі заходи.

З метою популяризації літературної творчості видатного українського письменника в бібліотеках-філіях відбувся конкурс буктрейлерів «До невмирущих джерел творчості Івана Франка», за результатами якого 4 кращі буктрейлери були розміщені у соціальних мережах та на https://www.youtube.com/watch?v=7HWKM05YpFk .

Літературні читання «Художня індивідуальність Івана Франка» відбулись в бібліотеках-філіях сімейного читання № 2 та № 5. В ході літературних читань до уваги учнівської молоді були представлені твори Івана Франка. Художня частина читань була представлена літературно-поетичною композицією, де прозвучали вірші з літературних збірок поета, уривки з його автобіографії «Дещо про себе самого».

Літературний етюд «Іван Франко: каменяр української землі» відбувся у центральній бібліотеці для користувачів різного віку. Під час заходу присутні ознайомились з літературною творчістю Івана Франка та дізнались про багатогранність його особистості як поета, прозаїка, драматурга, науковця, історика, філософа — дійсно каменяра української землі.

«Поетичний віночок Івану Франку» — під такою назвою в бібліотеці-філії для дітей № 10 відбулась година поезії під час якої присутні дізнались про життя та творчість Франка, як найвідомішого поета свого часу, що своїм полум’яним словом ламав скелю неправди та гніту в ім’я правди і свободи.

Поезія великого письменника, його самобутній літературний талант і громадська діяльність — про це йшлося на літературному вечорі «Не вмре поезія — не згине сила духу», яка відбулась в бібліотеці-філії № 3.

Метою проведених заходів було сприяння національно-патріотичному вихованню дітей і молоді та популяризації літературної творчості видатного українського письменника.

Відділ культури Лисичанської міської ради