Вітаємо переможців обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору "Байбак - fest"

14 жовтня в смт. Мілове відбувся обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак – fest», у якому взяли участь аматорські колективи зі всіх міст та районів Луганської області, а також гості з Львівської та Сумської областей. Наше місто представили художні колективи ПК ім. В.М. Сосюри та 11 майстринь декоративно-ужиткового мистецтва.

Колективи ПК ім. В.М.Сосюри взяли участь в номінаціях «Народна пісня – ансамбль», «Народна пісня – соло» та «Народний танець», де одержали дипломи за участь. В номінації «Народні ігри, розваги» театральний дует «Молодиці» у складі Галини Киященко та Ірини Гончарової (кер. Валерія Козинська) був нагороджений дипломом І ступеню і цінним подарунком.

Майстри декоративно-ужиткового мистецтва на конкурсі представили вироби традиційного мистецтва та народних ремесел. В своїх роботах вони продемонстрували багатство та різноманітність народного традиційного мистецтва Луганщини, спадковість поколінь та високий рівень майстерності. Було презентовано понад 50 робіт, виконаних у різноманітних техніках, серед яких вишивка, художня обробка металу, писанкарство, виготовлення витинанок, бісероплетіння, лялькарство, фотомистецтво, печворк, виготовлення декоративних прикрас у національному стилі тощо.

Серед конкурсних робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Барви осені» в номінації «Традиційне мистецтво – вишивка» майстриня Валентина Ковальова зайняла почесне ІІІ місце. Всі інші майстрині за професійний рівень виконання робіт були нагороджені дипломами та подарунками.

Відділ культури Лисичанської міської ради