У Лисичанську відбулись заходи з вшанування пам'яті жертв Голокосту

27 січня — це дата, яка увійшла в історію як День пам’яті жертв Голокосту. Голокост — це трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Хроніка Голокосту — це біль і жах українського народу.

До цієї трагічної дати в закладах культури міста для учнівської та студентської молоді міста відбулися наступні заходи: година мужності «Скорботна свічка пам’яті святої» (Лисичанський міський ПК); історична правда «Світ, знищений Голокостом» (бібліотека-філія сімейного читання № 5); книжкова виставка — пам’ять «Голокост: пам’ять і попередження» (центральна бібліотека) та класна година «Голокост — трагедія XX сторіччя» (Лисичанська ДМШ № 2).

Крім того, з 25 по 27 січня в музеї бойової і трудової слави скляного заводу (ПК ім. В.М. Сосюри) була представлена фотодокументальна виставка «Трагедія, історія, пам’ять». Відвідувачі музею мали змогу ознайомитись з документами та фотокартками тих часів, а також переглянути декілька відео-спогадів свідків, які зуміли вижити у ті страшні часи геноциду й терору.

Відділ культури Лисичанської міської ради