У Лисичанську відкрили виставку

18 березня у міському краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття ювілейної виставки матеріалів з архіву Лисичанської міської організації ветеранів України, присвяченої її 30-річному ювілею.

На заході були присутні голова Лисичанської міської організації ветеранів України Юрій Положенцев, заступник голови Лисичанської міської організації ветеранів України Любов Утєнкова, заслужений журналіст України Тетяна Лугова, ветерани війни і праці, мешканці та гості міста.

На виставці представлено 11 стендів з оригінальними світлинами та інформацією з архіву організації, від часів початку її створення до сьогодення.

Спочатку до присутніх звернулася завідувач науково-експозиційним відділом музею Ольга Астрєніна, яка привітала Лисичанську організацію ветеранів з ювілеєм, та розповіла, що сьогодні неможливо уявити Лисичанськ без ветеранської організації. Ця потужна сила послідовно захищає інтереси наших літніх співгромадян, підтримує їх в важкий для них час. А для молодих поколінь ветеранська організація є зберігачем пам’яті про наше славне минуле. Саме завдяки мужнім зусиллям фронтовиків була одержана перемога над нацизмом, а потім завдяки їх самовідданій праці були відбудовані фабрики, шахти та заводи, побудовані гіганти нафтопереробної та хімічної промисловості.

Юрій Положенцев розповів про історію створення виставки та внесок первинних ветеранських організацій та Лисичанської типографії в цю кропітку роботу. 

Виставку детально прокоментувала Любов Утєнкова, яка в своїй міні-екскурсії зупинилася на кожному стенді. Особливу увагу вона приділила стенду зі світлинами почесних ветеранів міста Лисичанська, а також стенду, який зображує традиційні квітневі зустрічі лисичанських ветеранів.

Також з промовою виступила Тетяна Лугова, яка побажала ветеранській організації подальшого процвітання, здоров’я ветеранам та подякувала краєзнавчому музею за всебічне висвітлення даної виставки та збережену пам’ять про лисичан-фронтовиків.

Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку, яка буде працювати до 10 травня.

Відділ культури Лисичанської міської ради