Працівники закладів культури провели заходи для дітей пришкільних таборів

Літо — улюблена пора року усіх дітлахів. Забезпечення цікавого та змістового відпочинку дітей під час літніх канікул є одним із головних завдань працівників закладів культури.

Саме тому, палаци культури та бібліотеки нашого міста провели низку заходів для дітей пришкільних таборів.

Лисичанський міський палац культури провів розважальну програму «Веселий паровоз», в якому діти проявили свої творчі здібності, проходячи веселі естафети, співали та танцювали. Ще більш вражаючим став захід «День сучасної української анімації», на якому діти слухали розповідь про те, як робляться пластилінові мультфільми, малювали своїх власних персонажів, а наприкінці заходу переглянули сучасні українські анімації «Микита Кожум’яка» та «Бабай». Разом із працівниками палацу культури дітлахи відсвяткували «День народження повітряної кульки» та отримали у подарунок повітряні кульки із побажаннями. Цікавими та пізнавальними стали екскурсії до народного музею історії Лисичанського содового заводу та віртуальна екскурсія по музеям світу.

Палац культури ім. В. В. Сосюри провів спортивну естафету «Біцепси», яка сприяла виробленню навичок здорового способу життя, зміцненню здоров’я, почуття товариства і взаємодопомоги. Також було проведено ерудит шоу «Forest day», у ході якого учасники продемонстрували свої знання про ліс, його жителів та дізналися цікаву інформацію про лісові рослини. «Кольорові кити» — конкурс малюнків на асфальті подарував багато позитивних емоцій не тільки дітям, а й дорослим. За пів години сіре полотно асфальту перетворилось в яскраву палітру дитячих малюнків. Автори 3-х найкращих малюнків були нагороджені солодкими призами.

Яскраву та цікаву програму для відпочиваючих пришкільних таборів підготували бібліотекарі дитячих бібліотек. Завітавши до бібліотеки-філії № 10, на дітей чекали різноманітні казкові пригоди. Діти мандрували лабіринтами казок: читали вголос за ролями, відповідали на питання казкової вікторини, грали в рухливі ігри. Бібліотека для дітей № 1 підготувала веселкову ігротеку, яка заключала в собі літературні конкурси на знання авторів та героїв книг, приказок про читання та книги, інсценізацію казки «Ріпка». Після літературних змагань діти грали у настільні ігри, розглядали журнали та випробовували свої сили на орбітреку.

Діти та педагоги отримали багато задоволення та незабутні яскраві враження від цих різноманітних заходів, за що висловили велику подяку організаторам.

Відділ культури Лисичанської міської ради