У центральній бібліотеці пройшла творча зустріч з поетом та бійцем добровольчого батальйону "Золоті ворота" Петром Билиною

11 червня у центральній бібліотеці Лисичанська за підтримки громадської організації «Відродження сходу» відбулася творча зустріч з бійцем добровольчого батальйону «Золоті ворота» Петром Билиною і презентація його книги «Війна кличе. Стань переможцем».

Ця книга-щоденник створена автором з нотаток у військово-польових умовах, що містить роздуми, описи подій, що відбувалися з автором на теренах Луганщини: містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Щастя, селищах Біла гора, Кримське, де він проходив військову службу і боронив Україну від окупантів у 2014 — 2015 роках. Як розповів Петро Билина, він взяв на війну майже 20 блокнотів, що носив із собою у кишені, і коли була змога, робив певні нотатки, які згодом перетворилися на військовий щоденник, а з рештою — й у книгу, яка мала тернистий шлях від видавництва до видавництва, перш ніж побачити світ у поліграфічному виданні. В цьому щоденнику є не лише розповіді про події, що сталися у певну дату, а багато роздумів про українську національну ідею, провідну роль української мови.

Громадська організація «Відродження сходу» подарувала цю книгу бібліотечному фонду Лисичанської централізованої бібліотечної системи. Наприкінці творчої зустрічі всі охочі поставили автору свої запитання і отримали відповідь, а також придбали книгу з автографом автора.

Відділ культури Лисичанської міської ради