Переможці конкурсу "Україна очима дітей АТО" здійснили подорож до міста Чернівці

З 1 по 9 червня за підтримки Всеукраїнської громадської молодіжної організації «Молодіжний Рух «Здорова Україна» 17 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв міст Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної та Щастя — переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО» — у супроводі викладачів здійснили чергову подорож до Західної України, на цей раз до файного міста Чернівці. До складу делегації увійшли шість учнів художнього відділу Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1 у супроводі завідуючої відділом, викладача Ольги Тєлушкіної.

Подорож містом Чернівці розпочалася з відкриття виставки малюнків «Україна очима дітей із зони АТО», яку діти привезли з собою. Відкриття відбулося в чудовій галереї «Ратуші», куди були запрошені представники міської адміністрації, ЗМІ, учні місцевої художньої школи та інші почесні гості. Потім делегація з Луганської області відправилась до центру культури «Вернісаж» на виставку австрійського художника Альфонса Преснітца, де познайомилась з автором картин та його творчістю.

За час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць: Чернівецький обласний краєзнавчий музей, фольклорно-етнографічний фестиваль «Обнова — фест», що проходить на території Чернівецького обласного музею архітектури і побуту, учбово-методичний центр культури Буковини, провели пленер біля Хотинської фортеці, та, звичайно, були на екскурсіях по Чернівцям — дуже чудовому місту зі старовинною архітектурою, однією з перлин якої є Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

На завершення чудової подорожі діти прийняли участь у майстер-класі художниці Лариси Куваєвої — директора центру культури «Вернісаж». Діти зобразили свої враження про Чернівці. Матеріали для роботи — холости, пензлі, акрил — було надано благодійниками міста.

Діти, їх батьки та викладачі безмежно вдячні Всеукраїнській громадській молодіжній організації «Молодіжний Рух «Здорова Україна» на чолі з Станіславом Ліповським, Чернівецькій міській адміністрації, відділу освіти, Чернівецькому інтернату для обдарованих дітей, центру культури «Вернісаж» м. Чернівці, гімназії міста Хотин — їх турботливим співробітникам, які створили дуже сприятливі умови для проживання та відпочинку луганської делегації юних художників.

Відділ культури Лисичанської міської ради