У Лисичанську відкрилась виставка "Дотик до кольору"

17 червня у міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття першої персональної виставки живопису молодих професійних художниць з міста Рубіжне Марини Ковальової та Катерини Ткачук «Дотик до кольору».

На виставці представлено близько сорока творчих робіт художниць, виконаних у техніках батік, акварельний та гуашевий живопис.

Під час презентації творчих доробок майстринь учасники заходу дізналися багато цікавого з творчих біографій художниць. Присутні поринули у чудові морські та урбаністичні пейзажі, насолодилися ніжними натюрмортами, на яких зображена велич та краса природи.

На виставці Катерина Ткачук представила батік та акварельний живопис, а Марина Ковальова — картини, виконані гуашевими фарбами.

Техніка виконання робіт різна, але їх поєднує сонячне світло та яскраві кольори. І звісно ж, дівоча ніжність, доброта та відкритість.

Катерина Ткачук відмінно закінчила відділення «Образотворче мистецтво» Рубіжанської дитячої школи мистецтв, після навчалася в Луганському Національному університеті ім.. Т.Г.Шевченка на кафедрі «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво», де вивчала скульптуру, кераміку та пластику. Зараз працює в м. Рубіжне викладачем декоративно-ужиткового мистецтва дитячої школи мистецтв. Приймає активну участь в творчому житті м. Рубіжне, незмінна учасниця міських та обласних виставок та конкурсів.

Марина Ковальова також вчилася на відділенні «Образотворче мистецтво» Рубіжанської дитячої школи мистецтв, після закінчила Харківський Національний Університет ім.. Г.Сковороди, де набула спеціальність дизайнера реклами. Зараз Марина працює викладачем малювання в загальноосвітній школі міста Рубіжне, є активним учасником міських та обласних виставок, двічі Лауреат конкурсу «Обдарована молодь Луганщини» в номінації «Живопис». ЇЇ персональні виставки експонувалися в Харкові, Сєвєродонецьку, Рубіжному. Веде здоровий спосіб життя, професійно займається спортом, є чемпіонкою України з пауерліфтінгу.

Запрошуємо мешканців та гостей міста відвідати виставку робіт молодих професійних художниць з міста Рубіжне, яка буде працювати у виставній залі Лисичанського міського краєзнавчого музею по 1 вересня 2017 року.

Відділ культури Лисичанської міської ради