Бібліотеки Лисичанська долучилися до Фестивалю Європейського кіно

27 червня за підтримки Представництва Європейського Сюзу (ЄС) в Україні разом з Українською бібліотечною асоціацією та кінодистриб’юторською компанією «Артхаус Трафік» бібліотеки міста долучилися до Фестивалю Європейського кіно.

Метою Фестивалю є популяризація європейського мистецтва кіно та ознайомлення глядачів з кращими фільмами останніх років, знятих в країнах ЄС. До програми фестивалю увійшли фільми-події: призери Каннського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію «Оскар».

Відкриття Фестивалю в нашому місті відбулося у центральній бібліотеці в пункті європейської інформації «Європейський вектор» та почалося показом мелодрами від метра іспанського кіно Педро Альмодовара «Джульєтта», номінованої на «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю.

Також кінопокази відбулися у бібліотеках-філіях, де глядачі мали змогу познайомитися з соціальною драмою Руфуса Норріса «Зламані», картиною французького прокату — біографією Жака-Іва Кусто «Одіссея» режисера Жерома Салля та драмою «Тоні Ердман» режисера Марен Аде.

Відділ культури Лисичанської міської ради