Учні Лисичанської дитячої школи мистецтв №1 представили свої роботи на виставці дитячих малюнків в Києві

Минулого тижня в місті Київ, в рамках медіа-проекту «Дитинство без сліз», організатором якої є Молодіжний рух «Здорова Україна» (голова Станіслав Липовський), в Арт-галереї М-17, відбулася грандіозна арт-подія «Зірки України світять дітям АТО», яка була спрямована на підтримку дітей-художників, що проживають в зоні АТО.

На заході були присутні: Голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва, Радник міністра з питань сім’ї, молоді та спорту Влада Литовченко, українська гімнастка, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова, заслужений художник України Олег Пінчук, Народний художник України Володимир Козюк, «MissInternational 2016» Вікторія Кіосе, відомий український шоумен та ведучий Сергій Комаровський, украинський актор та телеведучий, Народний артист України Володимир Горянський, «Місіс Всесвіт 2015» Ірина Зайцева, Народний депутат України Олег Барна та представник Посольства Іспанії в Україні.

В рамках заходу відбулося відкриття виставки-конкурсу дитячих малюнків «Україна та Іспанія очима дітей із зони АТО». Автори малюнків — учні художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна, Щастя.

Наше місто у заході представили шість учнів художнього відділу Лисичанської дитячої школи мистецтв № 1: Аделіна Куманікіна, Кристина Урсу (викладач Ольга Тєлушкіна), Катерина Махінько, Влас Кокарев, Ганна Терехова (викладач Ольга Агафонова), Поліна Руда (викладач Анжеліка Горбачик). Дітей супроводжувала завідувач відділом Ольга Тєлушкіна.

Усі присутні разом з дітьми, під керівництвом Народного художника України Володимира Козюка, намалювали спільну картину «Моя Україна», вклавши в неї всю душу та любов до України.

Окрім урочистого відкриття виставки, на дітей чекало справжнє свято. Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молодіжний рух «Здорова Україна»» на чолі зі Станіславом Липовським, влаштували дітям дводенний культурний відпочинок, під час якого юні художники безкоштовно розважалися в аквапарку та парку атракціонів, відвідали кінотеатр, а також завітали до Макдональдсу.

Слід зазначити, що, за результатами виставки-конкурсу, дві картини переможців відправляться в дар королю Іспанії Філіпу VI.

Діти повернулися додому щасливі, відпочилі та натхненні на нові мальовничі шедеври.

Відділ культури Лисичанської міської ради