"Свято вареників"

Під такою назвою, 12 жовтня, у Палаці культури ім.В.М. Сосюри відбулася концертно-розважальна програма, до свята Покрови.

Гостей, які завітали на свято, на вході зустрічала ростова лялька — Веселий Вареник, з якою усі бажаючі протягом заходу робили «селфі» на згадку.

Одночасно, на різних поверхах Палацу працювали розважальні майданчики. На другому поверсі демонструвала свою виставку робіт «Чарівний світ вишивки» майстриня Валентина Ромашова.

Майстер-клас «Вареники-варенусі» зібрав коло себе велику кількість охочих оволодіти вмінням ліпити нашу улюблену українську страву — вареники. Майстрині Світлана Кутковська та Вікторія Смірнова розповідали, як правильно готувати тісто на вареники, які є різновиди начинок та демонстрували як правильно ліпити вареники. Виготовлені власноруч вареники діти та дорослі забирали з собою. За найкраще зліплені вареники діти отримали сувеніри.

Великим попитом користувався дегустаційний майданчик «Варениковий рай» — де відбувалося частування смачними вареничками. Щоб отримати смачну порцію, треба було розповісти приказку, прислів’я, вірш або заспівати пісню про вареники. Усі бажаючі мали змогу скуштувати особливі вироби: «Вареник щастя», «Вареник достатку», «Вареник кохання», або «Вареник удачі».

На ігровому майданчику діти та підлітки випробовували свою спритність та кмітливість на ігрових атракціонах: «Бика за рога», «Рибалка», «Спіймай вареник», «Халліборд», «Влучний постріл з рогатки», «Муха цокотуха» та інших.

Приємним сюрпризом заходу стала театральна вистава, яка перенесла глядачів до Гоголівської Диканьки, де пані Солоха вчила свою майбутню невістку Оксану готувати вареники, а після цього Солоха проводила вареничні конкурси: «Чемпіон з поїдання вареників», «Схопи вареник» та «Кручений вареник». Глядачі із задоволенням приймали участь у конкурсах та разом з артистами співали і танцювали.

«Свято Вареників» і справді виявилося народним і веселим. На заході панувала щаслива та безтурботна атмосфера, лунав дитячий сміх, а запальні танці у виконанні учасників художньої самодіяльності Палацу культури ім. В.М.Сосюри запрошували усіх до веселого кола.

Відділ культури Лисичанської міської ради